Négy megyei érem a kajak-kenu ob-ról

Dunaújváros - Szolnokon rendezték meg a hétvégén a kajak-kenu országos bajnokságot. A Dunaferr SE-nek négy érem jutott. Emellett több döntős helyezésük is volt a dunaújvárosiaknak.

Agárdy Csaba

 

 Az országos kajak-kenu bajnokságon csak az olimpián nem szereplő férfi számokban volt válogató az augusztusi szegedi világbajnokságra. De az ob persze így is felért egy világversennyel... A többi számban Storcz Botond szövetségi kapitány már megnevezte a magyar indulókat.
 A dunaújvárosi versenyzők  közül Kárász Anna volt a legeredményesebb. Nem tévedés, hogy Kárász Annát ismét Dunaferr-versenyzőként tüntetjük föl. A dunaújvárosi nevelésű kiválóság  tavaly tanulmányai miatt Szegedre költözött, és ennek megfeleleően az utóbbi időben a Szeged színeiben versenyzett. Most a két klub megegyezett abban, hogy Kárász ugyan továbbra is Szegeden edz, de a Dunaferr SE-nek hozza az eredményeket. A mostani bajnokságon ötszáz méter egyesben lett bronzérmes, és tagja volt a bajnoki címet szerzett kétszázas négyes együttesnek. A hajóban rajta kívül Horváth Alexandra Enikő, Csernák Edina és Csernák Petra ült.  Ők mindhárman a Szeged csapatának versenyzői. Kárásznak ezer méteren négyesben egy ezüstérem  is jutott.
A férfi kenusoknál több dunaújvárosi is indult: Devecseri Ádám 5000 méter egyes hajóban hetedik lett, míg kettesben ezer méteren klubtársával, Vass Andrással a negyedik helyen végzett. A Takács Attila-Lángi Levente újvárosi duó kétszáz méteren a nyolcadik, míg a Hajdu Gergő-Balázs kettős végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt szombaton. Vasárnap azután a Dunaferr SE színeit képviselő Sáfrán Mihály  testvérével, Mátyással (KSI) ezer méteren kettesben bajnok lett. Ugyancsak ezer méteren a Dunaferr SE  négyese (Sáfrán, Devecseri, Hajdu, Vass) ötödikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!