Komoly témáról, bográcsozás közben

FMH - A Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület július 16-án, szombaton 20 fő részvételével túrát szervezett az állami gondozott 13-17 éves gyerekek számára, a "Veled-érted" bűnmegelőzési programsorozat részeként, amely pályázat útján, a fehérvári önkormányzat támogatásával valósult meg. Az egésznapos programot öt fő önkéntes segítette.

feol.hu

 

A résztvevők reggel 8.30 órakor, busszal indultak a Piac térről Guttamásiba, majd 6 km-es  túrát tettek. Ezután az egyik önkéntes erdő szélén épült házában készítettek ebédet bográcsban – számolt be a napról Janó Andorné elnök.
- Együtt pucoltuk a krumplit, hagymát, amit sok gyermeknek meg kellett tanítani, mivel ilyen feladatot még nem kapott életében. A főzés és az elkészítés többeknek különleges élményt jelentett, hát még az ebéd elfogyasztása. Míg főtt az étel, többen segédkeztek a ház körüli munkákban: a favágásban, lapátolásban, asztalok, székek udvarra pakolásában, terítésben. Közben labdajátékokra is sor kerül, valamint a közeli réten bálagurító versenyt rendeztük, a nyertes csapat  ajándékban részesült – mesélte az elnök.
Bűnmegelőzési témájú beszélgetésekre célzottan került sor, témájuk a nyári szünidőre tekintettel  - a jelen lévő gyerekek a vakációt is intézetben töltik, ezért nagy a kísértés - az  engedély nélküli távozások, szökések lehetséges következményei. A Székesfehérvárról, Velencéről és Polgárdiból érkező gyerekek a társaikkal megélt, illetve a médiából ismert példákon keresztül járták körbe a témát, és sokszor nyújtottak számukra lelki támaszt és segítséget – tette még hozzá Janó Andorné.
A kis csapat Fehérvárcsurgóra is ellátogatott, majd fagyizás után hazatért.

 



A támogatások szűkösségére való tekintettel a jelenlévőknek csak egy része tud az  augusztus 9-15 között rendezendő VI. Bűnmegelőzési táborban találkozni. A többiek várják a következő, egynapos szeptemberi találkozót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!