Hozták a formájukat a Kossuth iskola diákjai

Eredményesen zárult a kétéves egészségnevelő program a Kossuth Lajos Általános Iskolában, az elért eredményekről Lendvainé Hegedűs Tünde beszélt kedden.

feol.hu

Székesfehérvárról a Kossuth Lajos Általános Iskola pályázott és nyert az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének két éve meghirdetett pályázatán. a „Hozd a formád Magyarország!” elnevezésű programhoz csatlakoztak és ennek keretében a diákok és rajtuk keresztül családjaik egészségtudatosabb . Az egészségnevelést koordináló pedagógus munkáját június végén Béres Egészség Hungarikum díjjal ismerték el.
Pécsről indult el a a gyermekek egészséges életmódra nevelését segítő „Hozd a formád Magyarország!” mintaprogram. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége országszerte 15 iskolával, köztük a fehérvári Kossuth Lajos Általános Iskolával vette fel a kapcsolatot. Az oktatási intézmény egy pályázaton nyerte el a kétéves programban való részvételt, melynek során a diákok és rajtuk keresztül a pedagógusok és a szülők több egészségnevelő rendezvényen vettek részt.
A kétéves programot az iskolában Lendvainé Hegedűs Tünde koordinálta. Pedagógiai programjukban több éve szerepel az egészségnevelés, 2005 óta többször elnyerték az ökoiskola címet is. A pedagógus a keddi programösszegző sajtótájékoztatón beszámolt a szeptembertől júniusig lezajlott iskolai programokról. Ezek mindegyikén tudatosan ráirányították a figyelmet az egészségnevelésre. A „Hozd a formád!” talán azért is volt olyan sikeres, mert a gyerekeket már a programok szervezésébe is bevonták – véli Lendvainé Hegedűs Tünde. Ez alapján a tavalyi év központi szereplője az alma volt. Az alsósok meséket írtak a témában, a felsősök pedig receptkönyvet készítettek.
Östör Annamária szerint előremutató, hogy több iskola érdeklődött a program iránt, így az egészségnevelő tevékenységet a Kossuthos minta alapján a többi oktatási intézmény felé is kiterjesztik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!