Erdélyi élménybeszámoló kis cimboráktól

Székesfehérvár - A Gárdonyi Géza Művelődési Ház hagyományaihoz híven idén is meghirdette általános iskolásoknak a Tollpihe Meseíró Pályázatot és az Óperenciás Mesemondó Versenyt. A felsősök Erdélyben táborozhattak, erről tartottak élménybeszámolót.

Lukács Károly

 

Adorján Viktor igazgató  elmondta: a Cimbora-tábor, amelyet a  Sepsiszentgyörgytől 50 kilométerre lévő Hatodon rendezett meg a népszerű gyermek-folyóirat július 1-7 között, megmozgatta a fiatalok fantáziáját, fejlesztette készségeiket, tehát nem csupán üdülés volt. Külön érdekesség, hogy a környéken található Kisbacon is, amely Benedek Elek, népszerű meseíró szülőhelye.
A tábornak egyébként 42 részvevője volt, közöttük öt megyei diákkal, a többiek javarészt Székelyföldről érkeztek. A művelődési ház az egyetlen intézmény hazánkban, amely hazai diákokat küldhet a táborba. Így jutott el életében először Erdélybe Fehérvárról Molnár Erika, Keserű Viktória, Eisenberger Janka, Kovács Dávid és Sárbogárdról Simon Csaba.

 

 

 A gyerekeknek nagyon tetszett a táj, dicséreték a helyiek kedvességét és vendégszeretetét. Sajnos az idő nem kedvezett a túrázáshoz, mindössze kétszer kirándulhattak. A foglalkozások közül az animáció-készítés, a színjátszás és a tábortűz körüli éneklés nyerte el legjobban a tetszésüket. Mint mondták, rengeteg új barátra tettek szert. Az alsós pályázati díjazottak hétfőn indulnak Csákvárra táborozni, bízunk benne, hogy ők is jól érzik majd magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!