Az időjárás feladta a leckét a bicikliseknek

FMH-információ - Nem kedvez az időjárás annak a háromfős csapatnak, amely pénteken startolt, hogy 72 nap alatt 8000 kilométert kerekezzen gigászi békejelet rajzolva útjával. Az időjárás, úgy látszik, nem csak a nyaralókat tette próbára az elmúlt napokban, de azt a kis csapatot is, amely rekordkísérletre vállalkozott.

B. Kiss László

Kavecz Attila, Dormán Bertalan és Hortváth János július elsején, pénteken reggel startolt el Iszkaszentgyörgyről, hogy  - tizenegy országot átszelve  -  hetvenkét nap leforgása alatt 8000 kilométert tegyen meg a kerékpár nyergében. A sportteljesítménynek sem utolsó túra útvonala a világ minden eddiginél nagyobb virtuális békejelét rajzolja majd ki, Prága központtal. Mindezt a fiúk GPS-szel hitelesítik.


Izlandi időjárás - így summáz az  első napi bejegyzés a Kerékpárral a békeért elnevezésű csapat honlapján. Eszméletlen volt a szél - olvasható a továbbiakban (a blog írója  ennél erősebb kifejezést használ). Viszont a három kerékpárosnak profin sikerült összedolgoznia  derül ki a világhálós bejegyzésből. Ez  már csak azért is nagy szó, mert a csapat tagjai nem túl rég ismerkedtek össze. A maratoni túra ötlete az iszkaszentgyörgyi fiatalembernek,   Kavecz Attilának a fejéből pattant ki, a társakat pedig az interneten toborozta.  Dormán Bertalan Fehérváron jár főiskolára, Horváth János pedig makói nyugdíjas. A 61 éves férfi körülbelül olyan idős, mint a két másik  együttvéve. Biciklizni azonban nem tegnap(előtt) kezdett, és hosszabb távokon is kipróbálta már magát.
A második napon a tervezettnél többet teljesített a csapat, 156 kilométert tekertek. Pedig az időjárás továbbra is feladta nekik a leckét: viharos szembeszélben, időnként heves záporoktól kísérve taposták a pedált. Internetes blogjukban megörökítették, hogy láttak egy szuper fekvő bicajt. A kétszemélyes országúti alkalmatosság útifutijára - utánfutójára napelemet rögzítettek, ami rásegít a hajtásban. Harmadik napon 100 kilométert terveztek megtenni, de csak kevesebbet sikerült. Na persze, az az átok időjárás hátráltatta őket! Az utolsó bejegyzés keddről, azaz tegnapelőttről való. E szerint ezerrel dolgoznak azon, hogy behozzák a lemaradást. Ha helyrerázódnak, bővebben tudósítanak majd útjukról - ígéri a három kerékpáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!