A kanadai Harlan Pratt és Sille Tamás is a Sapához igazolt

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 tovább erősítette a védelmét a kanadai Harlan Pratt, illetve a Fehérváron már hat szezont lejátszott Sille Tamás leigazolásával.

Matók János

A 186 cm magas, 88 kg súlyú Harlan Prattet 1997-ben draftolta a Pittsburgh Penguins, ezt követően 225 AHL meccsen játszott, amelyeken összesen 44 pontot szerzett. A 2003-2004-es szezonban már megfordult Európában, akkor Finnországban, illetve Olaszországban játszott. Ezt követően visszatért a tengerentúlra, majd a 2006-2007-es szezonban már ismét Európában játszott, a német DEL-ben érdekelt Augsburger Panther csapatában. Három szezont húzott le a német első ligában, majd a 2009-2010-es szezonban a szlovén Olimpija Ljubljana színeiben lépett jégre. Első teljes EBEL szezonja során 39 meccsen játszott, egy gólt, illetve 18 asszisztot jegyzett. Az előző szezonban a svéd másodosztályú Tingsryd csapatát erősítette.

Sille Tamás 2000-2001 és 2005-2006 között játszott már Székesfehérváron, ez idő alatt öt magyar bajnoki címet szerzett. Ezt követően a Skalica csapatához igazolt, majd játszott a HC Csíkszereda, illetve a Budapest Stars csapatában. 2003 óta erősíti a magyar válogatottat is, játszott a svájci A-csoportos vb-n, ahol egy gólt lőtt. Harminckilenc divízió 1-es világbajnoki mérkőzésen képviselte a magyar színeket, három gólt és tizenegy pontot szerzett.

A Sapa honlapja ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!