Újváros: irány Ausztria

Dunaújváros - A múlt csütörtöki, salzburgi ülésen három EBEL-farmcsapat nem bólintott rá véglegesen nevezésükre, így ez és a végleges versenykiírás kedden dőlt el.

Tóth Bence

Fejér számára a leglényegesebb: a Dab.Docler jégkorongcsapatának a  nevezését elfogadták az illetékesek.
 A tavalyi nyolcról tizenkét csapatosra bővített bajnokságot két csoportban fogják lejátszani, a Dab.Docler az ATSE Graz, a Kapfenberg-Graz farm, a Linz farm, a Vienna farm és Klagenfurt farm társaságában keleten játszik, a nyugati csoportba a Feldkirch, a Dornbirn, a Lustenau, a Bregenzerwald, az Innsbruck és a Zell am See került. Mindenki játszik mindenkivel egy hazai és egy idegenbeli mérkőzést, és az egyes csoportokon belül még egy oda-vissza kör lesz. A 32 meccses alapszakasz után az egyesített tabellán legjobban végző 8 csapatra  rájátszás vár. Az alapszakasz szeptember 17-től február 15-ig tart szerdai és szombati játéknapokkal. A Dab.Docler első embere, Azari Zsolt örült a fejleményeknek, ám a nehézségeik mellett sem mehetett el szó nélkül:
-  Csak akkor kamatozhat az osztrák másodosztályban való szereplésünk, ha Dunaújváros városa összefog a klubért. A komoly munkához szükségünk van jégre, de jelen pillanatban Dunaújváros Önkormányzata pénzhiányra hivatkozva csak augusztus 29-től tudja biztosítani azt. Azon dolgozunk, hogy már augusztus 1-től legyen pályánk, ellenkező esetben működésünk ellehetetlenül  - mondta az ügyvezető, aki további problémát jelzett: a felnőtt csapat és az utánpótlás szinte három éve nem működő kapcsolatát is szorosabbá kívánják tenni.
Azari Zsoltot elmondta: az  első osztrák idényükben a céljuk a tapasztalatszerzés. A Dab.Docler menedzsmentje jelenleg a jövő évi költségvetésen dolgozik, a további igazolásokat és az edzőkérdést nagyban befolyásolják az anyagi feltételek. A versenykiírás öt légiós nevezésére ad lehetőséget, ám nem biztos, hogy az Acélbikák ezt a limitet el fogják érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!