Szakmájukban a legjobbak

Székesfehérvár - A nemzetközi versenyeken kiválóan szerepelt tanulókat is díjazták a Vörösmarty Szakképző Iskola évzáró ünnepén.

Kővári Gabriella

Az intézmény több évtizedes kapcsolatban áll a csak épületgépészeti tanulókat oktató ausztriai zisterdorfi iskolával, ahol  minden évben nemzetközi szakmai versenyt rendeznek. Idén öt ország tanulói vettek részt, és a Vörösmarty tanulója, Zsargó Dániel nyerte a megmérettetést.  Egy félig vas, félig réz  fűtési csőrendszert kellett hegesztéssel elkészítenie időre. Precíz, pontos és gyors munkájának  jutalma egy ezerötszáz wattos, márkás, többféle csiszoló- és vágókorongot is tartalmazó flexkészlet volt. Farádi Gábor hatodik helyezést ért el, őt egy kávémelegítővel díjazták. A két ügyeskezű fiatalember központi fűtés- és csőhálózat szerelőnek készül. Ők már azon elhivatott generáció tagjai, amely   tapasztalja az országos szakemberhiányt.
 - A központi fűtés- és csőhálózatszerelő az ösztöndíjjal is  támogatott szakmák egyike. Nagyon jó szakma, és  jól meg is lehet élni belőle, ugyanis újabban igen nagy  kereslet mutatkozik az épületgépészet iránt  -  mondta Albrecht Gyula, igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!