Ladik - vidám médiavetélkedő, komoly díjakkal

Bikal - Különleges környezetben és vidám hangulatban zajlik a Ladik (Lapot a diákoknak) háromnapos országos médiavetélkedője a bikali élménybirtokon, ahol a megyei döntők legjobbjai mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat.

Szabados Judit

Tizenhat hazai és egy határon túli megye általános iskolásai gyűltek össze, hogy számot adjanak sajtóismereti jártasságukról és az élre törve elnyerjék a negyedmillió forintos pénzjutalmat. A program java szerdán zajlott, a rendezvény második napján a diákok a komoly sajtóismereteket is számon kérő vetélkedők mellett madár- és lovasbemutatón is részt vehettek, megtapasztalhatták a középkori élménybirtok sajátos hangulatát, és összebarátkozhattak a különböző megyék hasonló korú és érdeklődésű fiataljaival is.

 


 
A diákok a vetélkedők során számot adtak a sajtót érintő ismereteikről, az aktuális politikai, gazdasági és sportkérdések mellett képzeletbeli miniinterjúkat készítettek közismert személyiségekkel, tudósítást írtak,  de műfajelméleti ismereteiket is csillogtathatták. Lapcsoportunkat, a  Pannon Lapok Társaságát (PLT) Fejér megyéből az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola Tutajosok csapata, Vas megyéből a szombathelyi Reguly Antal Általános Iskola KreaTeam csapata, Veszprém megyéből a balatonfüredi Radnóti Mikós Általános Iskola R@darok csapata, míg Zala megyéből a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Múzsák csapata képviseli.

Az öt diákból és kísérőtanárukból álló csapatok közül a legjobbak értékes pénzjutalomban részesülnek. Az első helyezett kétszázötvenezer, a második kétszázezer, míg a harmadik helyezett százötvenezer forintot vehet át. A zsűriben dr. Kloss Andor az Axel Springer lapcsoportot, Kovács Zsolt az Inform Médiát, Tálosi Péter pedig a Pannon Lapok Társaságát képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!