Kedden kora délután, váratlanul kezdődhetnek a záporok

A várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára keddre is narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

MTI

Várhatóan kedden kora délután kezdődnek majd a záporok - akár jégeső és erős szél is lehet - és éjfélig tarthatnak az ország egész területén - mondta Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek.
A szakember szerint nagyon nehéz megjósolni a helyi záporok kezdetét és végét, mivel ezekre az jellemző, hogy nagyon gyorsan alakulnak ki, majd ugyanolyan gyorsan véget is érnek.
A záporokat a Kárpát-medencében lévő meleg, nedves és labilis levegő okozza, amely egy nap alatt akár többször is zivatarfelhővé alakulhat - várhatóan kedden is így lesz majd - tette hozzá.
A várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára keddre is narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján szereplő kedd reggeli adatok szerint Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon, Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon lehet a nap folyamán arra számítani, hogy helyenként rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék esik.
Az előrejelzés szerint felhőszakadásra a legkisebb esély a Tiszántúlon mutatkozik.
A nap folyamán több helyen - a jégeső és a zivatarok környezetében - a szél sebessége átmenetileg óránként 60-90 kilométeres lehet, néhány helyen esetleg az óránkénti 90 kilométert is meghaladó erejű széllökésekre lehet számítani.


Narancssárga riasztás kedden is: zápor, zivatar várható!

A várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára keddre is narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Az OMSZ honlapján szereplő kedd kora reggeli adatok szerint Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon, Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon lehet a nap folyamán arra számítani, hogy helyenként rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső esik.
Az előrejelzés szerint felhőszakadásra a legkisebb esély az Alpokalján és a Tiszántúlon mutatkozik.
A nap folyamán több helyen jégeső is előfordulhat, és a zivatarok környezetében átmenetileg 60-90 kilométer/órás szél, néhány helyen esetleg 90 kilométer/órát is meghaladó széllökések lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!