Hazatértek a Ladikosok, az iszkaszentgyörgyiek tanára különdíjas lett

Bikal - Tizenhét megye általános iskolás csapata vett részt a Lapot a Diákoknak! médiavetélkedő országos döntőjén az elmúlt három napban. A Fejér megyét képviselő iszkaszentgyörgyi Tutajosok is ajándékokkal térhettek haza.

S. Töttő Rita

 

Hatodik alkalommal rendezte meg három megyei lap kiadója: az Axel Springer, az InforMédia, valamint a Pannon Lapok Társasága azt a médiavetélkedőt, amelynek célközönsége az általános iskolai korosztály felső tagozata, és célja a helyi nyomtatott sajtó megismertetése a legifjabb olvasókkal. A megyei döntők legjobbjai – így Fejérből az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola Tutajosok csapata – jutott el a bikali reneszánsz élményparkban megrendezett országos megmérettetésre, amelyen mieink ez alkalommal nem kerültek a dobogóra, viszont tanáruk, Geleszné Czimmer Brigitta több feladat megoldásában is különdíjas lett.
- Azt üzenjük a Ladik következő versenyzőinek, hogy készüljenek sokat, mert a megmérettetésen a tudás számít - mondták egyöntetűen a Fejér megyeiek, akik mindemellett szuper jól érezték magukat a háromnapos eseményen. A szerda esti programok, mint a tűzrakás, a lámpáseregetés és a karaoke örök élmény marad számukra, ahogy a Fejér Megyei Hírlap is, melyen keresztül megszerették az újságolvasást – árulták el a fiatalok. 


Az idei Ladik médiavetélkedőn a 150 ezer forintos díjat hazavivő harmadikak Borsod megyéből a Bulvárcsótányok lettek, a 200 ezer forinttal gazdagabb második helyezettek a somogyi Ladikomédia nevű formáció versenyzői, a 250 ezer forintos fődíjat maguknak tudható első helyen pedig a Sajtókukacok végeztek, akik Bács-Kiskun megyéből érkeztek. Körtvélyesi Csaba, a verseny házigazdája – akit ez alkalommal örökös tiszteletbeli Ladik taggá avattak – a versenyeredmények kapcsán elárulta: semmilyen szubjektív értékítélet nem játszott szerepet a zsűrizésnél, hiszen a feladatok nagy része tudásalapú volt, vagy sikerült megoldani őket vagy nem – s hozzátette: - Azt ígérhetem, hogy jövőre még nehezebb lesz, hisz már majd évtizedes tapasztalat áll mögöttünk, s mindig egy kicsit jobban csináljuk.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!