Hagyományőrzés Sóstón

Immár huszonegyedik éve emlékeznek meg a kereszténység előtti korunkról hagyományőrző napok keretében. Az évi négy alkalomból kiemelkedik a július 9-én, a sóstói Zöld Tanyán megrendezendő Csaba-napi hagyományőrző találkozó, amelynek rendezője a Maroshegyi Művelődési Ház és Könyvtár.

Lukács Károly

Attila, hun király fiáróltöbb hagyományőrző egyesület íjász és harci bemutatóval, ostorozással, madárbemutatóval emlékezik meg. Lesz rovásiskola, gyermekfoglalkozások, valamint két felhúzott jurtában kiállítás is látható lesz honfoglalás-kori gyermekjátékokról, állattartásról és fegyverekről. Idén újdonság a lesz a római-kori konyha, az egyesületek korabeli ételekkel és ingyen pincepörkölttel várják a látogatókat. Már reggeltől várják a látogatókat, a hivatalos program 11.45-kor kezdődik a tanösvény bejáratánál, ahogy gyógynövény-túrán vehetnek részt a családosok. A programot este szertűz zárja a Fejér Oroszlán Dobkör közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!