Fölgyújtom magam és a gyerekem! - kiabálta egy nő a végrehajtás előtt (frissítve 17.30)

Székesfehérvár - Végrehajtást rendeltek el szerdán egy fehérvári, Bercsényi utcai házban, ahol egy nő és gyermeke lakott. A helyszínen nagy csapat férfi és nő gyűlt össze, hogy megakadályozzák a végrehajtást. A rendőröknek kellett intézkedniük.

Miskei Anita

 Előbb öngyilkossággal és gyermeke megölésével fenyegetőzött egy asszony, majd elájult, amikor szerdán délután megjelent házában a végrehajtó. A rendőrség, a tűzoltók és a mentő is az eset helyszínére érkezett, hogy megelőzze a tragédiát. R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, bírósági végrehajtó ment a Bercsényi utcába, hogy kilakoltasson egy családot. Az  önkormányzati lakásba egy nő és gyermeke volt bejelentve, ennek ellenére a végrehajtó érkezését úgy 15 férfi és legalább ugyanannyi asszony fogadta. Hangos szóváltás közepette az asszony bezárkózott egy szobába, s azzal fenyegetőzött, hogy ellocsol egy kanna benzint,  és felgyújtja magát és gyermekét. A rendőrség megkísérelt bemenni a lakásba, végül mikor bejutott, sem kannát, sem benzint nem talált. Ekkor az asszony elájult, hozzá mentőt hívtak és elszállították. A feszült idegállapotban lévő közel harminc fős fogadóbizottság még egy ideig hangos szóváltással igyekezett megfékezni a végrehajtót, végül a rendőri figyelmeztetésre, intelmekre  lassacskán mindenki dolgára indult, szétszéledtek. Így a végrehajtó a továbbiakban nyugodtan végezhette munkáját. A kórházba szállított nő állapotáról nem kaptunk tájékoztatást. R. Szabó Ágnes azonban kiemelte, előfordul, hogy a végrehajtó egyébként is kéri a végrehajtás helyszínének biztosítását.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!