Depardieu helyi ínyencségeket kapott - a színészt golfautó szállítja jelmeze miatt

Csákberény - Csatazajtól hangos a vidék: de ne ijedjenek meg, ez csak játék. A világ egyik legnépszerűbb színművésze ismerkedett munka közben a tájjal, amire mind büszkék vagyunk.

Tihanyi Tamás

 

Megérkezett Csákberénybe Gérard Depardieu, ahol már  több hete   zajlik az Asterix és Obelix negyedik részének, pontosabban a csatajeleneteknek a forgatása. Mint megtudtuk, a csákberényiek több, helyben készült termékkel kedveskedtek a világhírű francia színésznek.
A "küldeményt" Vécsei László csákberényi polgármester és Viszló Levente vitte ki a forgatás  helyszínére, az úgynevezett Kopasz-hegyre: - Tudtuk, hogy Depardieu szereti a borokat, ezért Sáfrán András egy palack,  külföldiek számára ismeretlen ezerjót, egy sauvignon blanc-t és egy rajnai rizlinget küldött, mi az orondpusztai gazdaságunk négyféle sajtját tettük a csomagba - mondta lapunknak Vécsei László. A küldöttség éppen egy csatajelenet forgatásakor érkezett, amit vagy nyolcszor vettek újra. Depardieu hátsójára egy nagy műfenék volt felcsatolva (aki ismeri az Asterix-es filmeket, tudja, miért van erre szükség), ám ebben a "toldalékban" igen nehezen mozog a főhős, ezért egy golfautó szállítja ide-oda a jelenetek közben.

 

 


- Azt ígérte, este mindenképpen megkóstolja az ajándékot - mondta lapunk kérdésére Viszló Levente, aki a  Vértesi Natúrpark nevében a finomságok mellett egy  könyvet is vitt. Jó benyomást tett rá a francia színész, aki közvetlenségéről ismert világszerte. - Szeretem a filmjeit, és örülök annak, hogy egy ilyen  forgatás összeegyeztethető lehet a környezetvédelmi célokkal és törekvésekkel.  Sok olyan terület létezik szerte a Vértesi Natúrparkban, amely szépsége és érintetlensége miatt  jól mutathat a filmeken. A főváros és az etyeki stúdió közelsége jó lehetőségeket ad - fejtette ki Viszló Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!