Végső búcsú Róth Orsolyától

Besnyő - Kedden kísérték utolsó útjára Róth Orsolya posztumusz hadnagyot, a Magyar Honvédség hősi halottját, aki Afganisztánban veszítette életét egy hete.

Tihanyi Tamás

 

Két katonánk lett közlekedési baleset áldozata május 17-én Afganisztánban, amikor páncélozott járművük felborult.  Egyiküket, Róth Orsolya posztumusz hadnagyot (aki februártól szolgált a Tartományi Újjáépítő Csoportban) Besnyőn temették el  katonai tiszteletadás mellett. A  hősi halott  nemzeti zászlóval letakart koporsóját a sírhoz kísérték a családtagok, barátok, bajtársak.   Ott volt Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérezredes, Kovács József vezérőrnagy, L. Simon László országgyűlési képviselő és Böröndi Gábor dandártábornok, a Bocskai István Lövészdandár parancsnoka is, aki azt mondta:  "A bajtársiasság, a felelősségtudat, a haza szeretete  a legfontosabb eszmék, amelyeket egy katona magáénak vallhat. Itthon is, és az afganisztáni műveleti területen is megállta a helyét, embersége és felkészültsége vitathatatlan volt. Életével és tragikus halálával egyaránt bizonyította megingathatatlan hitét. Róth Orsolya a legnagyobb áldozatot hozta, amit csak hozhatott. Kötelessége teljesítése közben adta fiatal életét a hazájáért. Katona ennél többet nem adhat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!