Városépítők nagy napja

Székesfehérvár - Az ARÉV Baráti Kör Egyesület és társszervezői idén is megrendezték az építők napját.

Klecska Ernő


A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában tartották szombaton az építők napját, ahol átadták az Építőipari Nívódíjat is.  A rendezvény fő célja az, hogy az építőipari vállalkozások kötetlen formában bővítsék üzleti kapcsolatrendszerüket. A neves elismerést idén a Cooptim Kft. Géza utca  Kadocsa út sarkán lévő hegesztéstechnikai üzlete nyerte el. A  2003-ban készült épületet Karvaly Attila és Natta Anikó építészmérnökök tervezték.  A  nyertes épületet a lakosok által javasolt építmények közül szakértőkből álló bizottság választotta ki. A  díjat Natta Anikó építészmérnök vette át.
Égi Tamás alpolgármester elmondta: a gazdasági válság idején az építőiparral szemben elvárás, hogy olyan produktumot hozzon létre, ami a mindennapokon túl a jövő számára is meghatározó. Az Építőipari Nívódíj átadását követően a szervezők számos szórakoztató kulturális és sportprogramot kínáltak, köztük az öregfiúk kosárlabda-mérkőzését . A szakmai programok között a legnagyobb érdeklődés az országos szárazépítő szakmai versenyt övezte, s az érdeklődők később egy, az egykori ARÉV által épített épületekről és a Sóstóról készült filmet is megnézhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!