Tilos inni közterületen

Pátka - Május 15-től tilos szeszes italt fogyasztani közterületen. Ám a rendelet a szemetelés ellen van.

Kocsis Noémi

A pátkai képviselő-testület legutóbbi ülésén olyan döntést hozott, s azóta a rendeletet is megalkotta, miszerint a hatályba lépéstől, vagyis május 15-től a falu közigazgatási területén közterületen tilos szeszes italt fogyasztani. A tilalmat megszegőket szabálysértési eljárás keretében akár 50 ezer forintra is bírságolhatják.
A rendelet azért persze tartalmaz kivételeket: szabad szeszt iddogálni a pátkai közterületeken szilveszterkor és újév hajnalán, valamint például a kocsmateraszokon. Ám a rendeletnek csak többedik célja, hogy elősegítse az állampolgárok kulturált italfogyasztását (bár ezt a rendelet kétségkívül megfogalmazza), elsődlegesen az a cél, hogy visszaszorítsák a mostanra elharapozó köztéri szemetelést, amely sok munkát adott a közterületeseknek. Mint Nagy Dániel polgármester elmondta, egyes notórius helybéliek előszeretettel dobálják el üres italos üvegeiket, miután tartalmukat a boltból kisétálva elfogyasztották. Volt, hogy az alsó boltnál szétszórt, összetört üvegcserepekbe belehajtottak autók, amelyek így megsérültek.
Kérdésünkre, hogy bírságolják-e azon jóhiszemű polgárokat, akik ugyan isznak közterületen, ám nem szemetelnek, a polgármester úgy reagált, Pátkán az a jóhiszemű polgár, aki nem fogyaszt az utcán alkoholt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!