Ha felnyomtok, halottak vagytok! Kollégista fiúkat rabolt ki egy szökött fiatal

Székesfehérvár - A fiatalkorú Z. megszökött a kalocsai gyerekotthonból. Rokonokhoz vágyott, de közben a vasútállomáson kirabolt két fiút, másik kettőt sakkban tartott.

Kovalcsik Katalin

A fiatalkorú - 1995-ben született, átlagosan magas, nem igazán nagydarab fiatalember - május 13-án  szökött meg a gyerekotthonból, rokonokhoz indult. Kedden este viszont olyasmit követett el, amiért akár börtönbe is csukhatják. A srác eddig csak gyerekkorúként követett el egy-két ügyet, olyanokat,   amelyekből fiatalkora  már nem tudja megmenteni.   A  rendőrség ügyeletére fél kilenckor érkezett a jelzés, hogy  a Gyümölcs utcai játszótér környékén két fiút  akart kirabolni egy fiatal. A fiúkat megfélemlítette,  és mivel nem volt náluk érték, elkísérte a József Attila kollégiumig, mondván, menjenek fel a szobába, és hozzák le értékeiket!  Menet közben két másik fiú is csatlakozott volna az ismerősökhöz, de látták, hogy valami nem kerek, így ők gyorsan odébbálltak. A  fiúk, akik a támadótól kaptak egy-egy pofont is, a kollégiumból értesítették a rendőröket a támadásról.  "Ha felnyomtok, halottak vagytok!", figyelmeztette a kollégistákat a szökött fiatal, és várakozott. Közben a rendőrségre befutott egy másik hívás is,  a vasútállomásnál két fiút kiraboltak. Az aluljáróban történt az eset, a személyleírás illett   a kollégiumnál  várakozóra. A járőrök  hamarosan el is fogták  a Kalocsáról szökött fiút, aki azzal védekezett, hogy éhes volt a család.  Két mobilt, de kést nem találtak nála, bár azzal fenyegetőzött.  A rendőrség  két rendbeli  rablás bűntettel, két kísérlettel és két könnyű testi sértéssel  gyanúsította meg az ifjút, akit őrizetbe vettek. A bíróság dönt arról, hogy előzetesbe veszik vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!