Életmentés és egyéb izgalmak - Tűzoltónap Székesfehérváron

Székesfehérvár - Szombaton hagyományos felvonulással, majd koszorúzással és kitüntető címek átadásával, végül pedig éles bevetéssel fűszerezték a tűzoltónapi programot.

Miskei Anita

Pénteken délután már birtokukba vették a tűzoltók a Zichy ligetet, a szombati hagyományos tűzoltó napra készültek, sátrakat állítottak. Szombaton délelőtt a tűzoltó laktanyából indult a menet, 9 órakor a Távirda utca elején megkoszorúzták a Szent Flórián szobrot, majd a Zichy ligetbe mentek a tűzoltóautók, ahol a gyerekek  belülről is megnézhették a járműveket. Eközben Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András átadta az Év Tűzoltója kitüntető címet Takács József tűzoltó alezredesnek, a B csoport szolgálatparancsnokának. További elismeréseket is átadtak, az öt, tíz illetve húsz éve szolgáló tűzoltókat is jutalmazták. Így díjat vehetett át Vén Norbert, Baráth Róbert, Mike Krisztián, Csorba Róbert, Kovács Norbert, Orosz Zsolt, Páncél Krisztián, valamint Pittman Tamás is.

 

 

Az áldozatkész munkájáért elismerében részesült Molnár János, aki a Lánczky János Emlékdíjat vehette át a tűzoltónapon. Ugyanakkor köszöntötték az idén hetven éves nyugállományú tűzoltókat is.

 



A tűzoltónap ezúttal nem csak a díjazottak és a gyermekek számára volt izgalmas, hanem a többi tűzoltónak is, ugyanis többször riasztották a lánglovagokat. Egy alkalommal egy abai istállótűzhöz kelllett kivonulniuk, másutt a nád égett, sőt, még balesethez is indultak  a tűzoltók. Az éppen bevetésre vonuló kocsit így egy másik helyettesítette, mert eközben egy baleset helyzetgyakorlatát is bemutatták az érdeklődőknek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!