Andre Alvest választották a labdarúgó NB I legjobbjának (frissítve 18.15)

FMH - Előbb az Aranyalma-díjat vehette át lapunktól, aztán bajnok és gólkirály lett Andre Alves, s itt az újabb dicsőség.

MTI

 

Közel 600 szavazat összesítése után  a bajnok Videoton FC brazil támadóját, Andre Alvest választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2010/11-es idényben a Monicomp Liga legjobb mezőnyjátékosának. A telki edzőtáborban rendezett díjátadón a 24 találattal gólkirály Alves  (282 szavazat) a kecskeméti Tököli Attilát (97) és a paksi  Böde Dánielt (90) előzte meg. A legjobb NB I-es légiósok között is Alves végzett az élen, a pápai Goran Marics és a Fradi futballistája, Andre Schembri előtt. Mondhatni, Andre Alves az idén tarolt: Fejér megye legjobb egyéni sportolójaként előbb az FMH által alapított Aranyalma-díjban részesült, majd a Vidivel bajnok és gólkirály lett, s ezeket fejelték meg az újabb elismerések.  A HLSZ szavazásán a  legjobb külföldön játszó labdarúgó  Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven, 412) lett, 2. Gera Zoltán (Fulham, 56), 3. Juhász Roland (RSC Anderlecht, 53).

A legjobb kapus címét Szűcs Lajos (Lombard FC Pápa, 177) érdemelte ki, 2. Németh Gábor (Vasas, 133), 3. Sasa Stevanovic (Győri ETO FC,124). Az viszont érdekes, hogy a Vidi kapusa, a montenegrói válogatottban brillírozó Mladen Bozsovics, aki az NB I-ben a legkevesebb találatot kapta, még a listára sem került fel.  A szavazáson a legjobb 21 éven aluli játékos címét  Lázár Bence (Újpest FC) érdemelte ki  Gosztonyi András (Videoton FC) és  Balázs Benjamin (Kaposvári Rákó-czi) előtt. A legjobb edző kategóriában a szavazás után kialakult sorrend: 1. Kis Károly (Paksi FC, 216), 2. Sisa Tibor (Kaposvári Rákóczi, 136), 3. Mezey György (Videoton FC, 134).  A legjobb játékvezető  díjat  Kassai Viktor (301) vette át, Iványi Zoltán (83) és  Vad II. István (76) előtt, amíg  az NB II-es játékosok sorrendje: Lippai Ákos (Diósgyőr), Bajzát Péter (Nyíregyháza), Laki Balázs (Gyirmót) volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!