A diadal küszöbén az Albacomp! Hazai pályán is győzött a csapat

Székesfehérvár - A kosárlabda bajnoki finálé második találkozóján az Albacomp meg kívánta őrizni a Szolnokon szerzett pályaelőnyét. Parázs összecsapást nyerve, egy győzelemre van már csak az Albacomp a bajnoki címtől.

Tóth Bence

 

- Nehéz meccsre számítok, de úgy érzem lökést adhat a csapatnak a szolnoki siker. Remélem sikerül megtartanunk ezt a lendületet és hazai pályán behúzzuk ezt az igen fontos meccset - ezekkel a gondolatokkal várta a találkozót a fiatal, albacompos Kertész Dániel. A csapat húzóembere, Hanga Ádám szerint, ha megismétlik első meccsen nyújtott produkciójukat, nem lehet gond.  Az NBA-t célba vevő hátvéd talányosan hozzátette: nem kell, hogy nyomjon minket a teher, mert a Szolnok kerülhet nagyobb bajba 2-0 esetén...

Itt valami készül, állapíthatta meg a Gáz utca környékén gyanútlanul közlekedő járókelő, miután szemlélte a kígyózó, végeláthatatlan embertömeget. Igen, nem is kis tettet kíván véghezvinni az Albacomp együttese az otthonául szolgáló - éppen kedden, az egyik távközlési vállalat jóvoltából átkeresztelt -  Alba Regia Sportcentrum parkettjén. Igazi, vérbeli, rangadóhoz méltóan egy tűt sem lehetett leejteni a nézőtéren, a szurkolók extázisa átragadt a csapatra is.
A feldobást követően pontatlanabbul kezdtek a piros-feketék, Bádert könnyedén leradírozták az első negyed elején Simonék. Főtt is rendesen Pór Péter feje, miután 7. percben kikért ideje úgy tűnt nem sokat használ. Hogy nem kicsi a tét - egy bajnoki döntőben persze nem is lehetne más - jól példázta Báder és Jones kakaskodása is már az első negyedben. A pontgyártás hazai oldalon ezt követően alább hagyott, így tapadt ellenfelére a Szolnok.
Váltott védekezéssel - hol zóna, hol emberfogás - próbálták megtörni a kék-fehérek Trotterék lendületét, ám hiába, átvette a vezetést a Tisza-parti alakulat a 17. percben. Kőkemény csata dúlt a pályán, az első félidőben pedig egyetlen hazai hárompontos sem talált utat a gyűrűbe, így előre vetítette, amit mindenki tudott: az Olaj az életéért küzdve mindent megtesz a párharc egalizálásért.

Szünetben a szurkolók körében témát szolgáltatott a bíróküldés megváltoztatása, egy nap alatt ketten betegedtek le, így az eredetileg az összecsapásra kiírt dr. Vígh és Pálla lemondta a derbit. Amennyiben a szombatihoz hasonlóan korrekt játékvezetés folyik a pályán, akkor nem érdemes hátsó gondolatokat az ügy mögé gondolni. Két eladott szolnoki labda, kihagyott ziccerek egy percen belül 10 fehérvári pont láttán el is szakadt a cérna vendégoldalon: a dühöngő és tollait elejtő Pór Péter, a játékszert a földhöz vágó Clark hűen ábrázolta a Hangáék indította roham fogadtatását. Az ötperces szolnoki gólcsend Trotter duplájával tört meg, ám Hendlein sportszerűtlen hibája ellenére sem sikerült Horváthéknak feljebb kapaszkodniuk. Nem is bírta idegekkel Fodor, Hartyáni játékvezető ellen indított verbális hadjárata jutalma egy technikai hiba lett, a kis intermezzo pedig szélesítette a szolnokiak olajfoltját... Szívvel-lélekkel, ha kellett csúszva és tán mondani sem kell csapatként funkcionálva hajtottak Bódiék. Tízen túl, sőt húsz közelében járt már a házigazda a záró negyed felénél, ám tudjuk Clarkék szótárában sem ismeretlen szó a lehetetlen. Az összecsapás nyitott kérdései azonban már korábban eldőltek. A szombati bravúros győzelem forgatókönyvét szinte teljesen lemásolva ismét kiütötte a bajnokság nagy esélyesének tartott Szolnokot az Albacomp.

Albacomp - Szolnoki Olaj KK 88-67 (24-20, 20-22, 21-10, 23-15)

Székesfehérvár, 3000 néző

Vezette: Hartyáni, Ádám J., Cziffra

Albacomp: SIMON 28, HANGA 20, Bódi 2, KELLER Á. 8, JONES 15. Csere: Hollis 12, Madár 3/3, Hendlein.

Szolnok: TROTTER 22, Horváth Á. 10, Budimir, Clark 8/3, Báder 9. Csere: Vesztergom, FODOR M. 18/6, Grebenár, Trepák.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 8-4, 6. perc: 12-7, 7. perc: 16-9, 9. perc: 20-16, 15. perc. 35-30, 16. perc: 35-36, 19. perc: 41-40, 23. perc. 50-46, 24. perc: 56-46, 29. perc: 58-52, 32. perc: 70-54, 35. perc: 74-58, 36. perc. 77-64, 39. perc: 81-66

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 az Albacomp javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!