Öreghegyi bormustra

Székesfehérvár - Habár az Öreghegyen ma már inkább házak, mintsem szőlőtőkék sorakoznak, a számtalan pince tanúskodik arról, milyen nagy hagyományai vannak itt a bortermelésnek.

Házi Péter

Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba öreghegyi képviselők kezdeményezésére éppen ezért első alkalommal bormustrát szervez a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend jelentették be szerdán.
Mint Bognár Zoltán, a borrend nagymestere elmondta, szeretnék megismerni, összefogni és propagálni az Öreghegyen még szőlővel foglalkozókat, akik ma már elsősorban saját fogyasztásra termelnek bort. A május 6-án, fél ötkor, az Öreghegyi Közösségi Házban kezdődő bormustrára minden fehérvári bortermelő nevezhet, május 2-től naponta 8 és 16 óra között lehet regisztrálni és leadni a két palack mintát a közösségi házban. Mint Bognár Zoltán hozzátette, a bormustra célja nem a versengés, hanem a rangos öreghegyi borkultúra hagyományának megőrzése. A találkozón elhangzó segítő szándékú bírálatok pedig minden jelen lévő gazdának segíthetnek majd a boraik tökéletesítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!