Nyolcezer tojás bújt el a Halesz-liget füvében

Székesfehérvár - A város legnagyobb gyermek és családi programját rendezték meg a Halesz-ligetben. Szülők és gyermekek együtt kutattak a fűben elrejtett sokezernyi színpompás tojás után.

Kővári Gabriella

A Hillsong London zenekar fülbemászó dallamai fogadták az érkező látogatókat a zsúfolásig megtelt parkban. A gyermekek izgatottan készülődtek a tojáskereső versenyre, kis kosárkákat szorongattak kezeik közt, alig győzték kivárni, míg a ceremóniamester megadja a jelet a rajtra. Nyolcezer feltűnő színű tojást kellett megkeresniük a versenyzőknek, az apóbbacskáknak a szülők is besegítettek.
Idén már tizedik alkalommal rendezte meg a húsvéti tojáskereső versenyt a Keresztény Közösség Egyház és az Extrém Generáció Egyesület a Halesz-ligetben. A szervezők becslése alapján ötszáz gyerek és ezerötszáz felnőtt vett részt a nagyszabású eseményen. Egy újság felmérérése szerint ez a rendezvény toplistás az ország öt legjobb húsvéti, a két-tizenkét éves korú gyermekek részére tartott családi programjának rangsorában.

- Fontosnak tartjuk a családok megerősítését e program által is, egyúttal szeretnénk a húsvét igazi lényegét átadni a a gyerekeknek és a szülőknek. Manapság a világ elfelejtette a húsvét igazi tartalmát. Szeretnénk, ha mindenki visszaemlékezne az ünnep igazi üzenetére. Ez a nap Jézusról szól, és arról, amit értünk tett - mondta Demény Géza, főszervező, az egyház pásztora.
A tojások tengerentúli édességeket rejtettek, amelyeket természetesen a megtalálók megtarthattak, azonban a tojásokat - bármilyen tetszetősek is voltak - vissza kellett szolgáltatniuk. Több korosztály indulhatott a „mérkőzésen”, külön-külön területen versengve a tojások begyűjtéséért. Az egyes korcsoportok részére egy-egy kincses tojást rejtettek el, amelyekért értékes ajándékcsomagokat kaptak a szerencsés megtalálók. Ám annak sem kellett szomorkodnia, akinek nem a fődíj jutott, ugyanis a tombolán többszáz ajándék lelt gazdára a mászóterembérlettől kezdve a kislányoknak való hajdíszkészletig. A színpadon az Extrém Generáció együttese játszott Húsvéthoz méltó, spirituális üzenetű dalokat, a közönség soraiból pedig sokan táncra perdültek gyermekeikkel együtt. További meglepetésként volt tejszínhabos foci, kötélhúzás, sok-sok ügyességi és családi játék. Nem csak hatvan, gyermekszerető önkéntes dolgozott a nap sikerén, de besegített Shrek, Szilveszter macska, egy kalózlány és egy bohóc is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!