Hét végi programtipp

Tojáskereső-versenyre, locsolóbálra, kerékpáros rendezvényre várják az érdeklődőket a hét végén.

feol.hu

Szombat

Lajoskomárom
Este 8 órától tartja locsolóbálját a tűzoltóegyesület az iskola tornatermében.

Szabadhídvég A Barátság Klub tartja hagyományos locsolóbálját a művelődési házban este 8 órás kezdettel.

Székesfehérvár
A Halesz parkban 15 órától várják a 212 éves gyermekeket és hozzátartozóikat tojáskereső-versenyre. A parkban 10 ezer, tojásban elrejtett édességgel, és zenével, tánccal, különböző játékokkal várja a látogatókat a Keresztény Közösségi Egyház. A gyűjtéshez érdemes vinni kosarat vagy nejlonszatyrot.
Tordas Húsvétváró családi napot tartanak a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Délelőtt 912 óráig sibafonás és tojásfestés, délután 1718 órakor hangszerbemutató, gyermekdalok és megzenésített gyermekversek Vass Árpival. Este 19 órától húsvéti bált tartanak zenével, tánccal és sok mókával.

Vasárnap

Dinnyés
A Templomkert Hagyományőrző Központ 20 órától locsolóbált rendez.
Kisláng A művelődési házban jótékonysági húsvéti bált tartanak 21 órától, amelyen a gyermeknap megrendezésére gyűjtenek.
Mór Az Erzsébet téri Művelődési Házban locsolóbált tartanak 20 órától a Stugi banddel, 22 órától fellép az Edelweiss Német Nemzetiségi Táncegyüttes.
Pákozd A művelődési ház parkjában tojásgurító-versenyt tartanak 9.30-tól, kétfős csapatoknak, három versenyszámban, 10 darab főtt tojást kérnek. Csikósbemutatóval is várják a gyerekeket 11.45-től.
Pusztavám Jótékonysági locsolóbált rendez 21 órától a helyi polgárőr egyesület a művelődési házban. A zenét a Happening Band szolgáltatja, az értékes tombolanyeremények között két külföldi utazást is kisorsolnak.

Hétfő
Cece
A Gerlice Néptáncegyesület húsvéti locsolkodása lesz a tájháznál 10 órától. Lesz közös ének, tánc, tojásfestés és lovas kocsizás.

TOJÁSGURÍTÁS
Hétfőn ismét megszervezi hagyományos tojásgurító-versenyét a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület. A programon többféle, hímes tojáshoz kapcsolódó foglalkozás, játék is zajlik majd Berta József népművész vezetésével a palotavárosi Királypark dombján.


GYERMEKJÁTSZÓ
Hétfőn 18 órától húsvéti gyermekjátszó és locsolás lesz a Malom utcai Táncházban Bókáné Zemancsek Edit vezetésével. 19 órától tojásdíszítés patchwork-technikával, amelyhez kifújt, vagy főtt tojást otthonról kérnek hozni a lurkóktól.

CRITICAL MASS
Szombaton 14 órától idén a Bregyó-közben lesz a kerékpáros rendezvény gyülekezője. Délután programokkal várják a bringásokat, a felvonulás 17 órakor veszi kezdetét, amely során a felvonulás résztvevői hat kilométeres kört tesznek a város utcáin.

VONATKÖZLEKEDÉS
A húsvéti ünnep ideje alatt a várhatóan megnövekvő utasforgalom zavartalan kiszolgálásának érdekében módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.
Így vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. A MÁV-Start Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon, az igényekhez és lehetőségekhez igazodva, a kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!