Hármas halál az M6-oson: nem üldözték az áldozatokat

Nem igaz, hogy az M6-os sztráda rossz oldalán múlt héten meghalt három férfit a rendőrök üldözték volna. Minden ezt feltételező híreszteléssel ellentétben.

Pekarek János

A közúti közlekedésben az autópálya a legbiztonságosabb, ez a világon mindenütt így van. Egyik olvasónk azonban megjegyezte: célszerű lenne kivilágítani a le- és felhajtó táblákat, hiszen minden ilyen baleset éjjel történt, és talán ez a magyarázat

- Fel sem merült, hogy valamiért üldözni kellett volna a szerencsétlenül járt autót: kollégáink a baleset után indultak a helyszínre. Nincs adat arról, hogy bűncselekmény történt volna: ez tragikus baleset volt! - válaszolta érdeklődésünkre Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M6-os autópályán, múlt szerdán hajnalban történt balesettel kapcsolatban.
Mint lapunkban annak idején beszámoltunk róla, egy személyautó a forgalommal szemben hajtott fel a sztrádára, majd összeütközött egy kisteherautóval. A személykocsiban ülő három ember meghalt, a furgon vezetője könnyebben megsérült. A pálya forgalmát órákra lezárták, a műszaki mentés és a helyszínelés miatt a forgalmat elterelték. A személyautó utasait a tűzoltóknak kellett kivágniuk a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járműből. A nagy médiaérdeklődést keltő ügyről azóta is találgatások tucatjai, alaptalan híresztelések  látnak napvilágot.
Legalább Rejtő Jenő óta tudjuk, hogy az emberiség többsége filmírónak született (P. Howard: A 24 karátos autó). Ennek egyik legutóbbi példája az M6-os autópályán múlt szerdán történt, három ember halálával járó baleset.
 Egy személyautó a forgalommal szemben, a lehajtósávon hajtott fel a sztrádára, és összeütközött egy furgonnal: a személykocsi három utasa a helyszínen meghalt.
A népnyelv szerint az Ercsiből érkező autóban ülő férfiak lopni voltak, ám kis híján lebuktak, és autóval menekültek az őket üldöző rendőrök elől. Emiatt, sietségükben tévesztették el a sztrádára felhajtást, és kanyarodtak a forgalommal szemben az M6-ra.
A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika azonban leszögezte: minderről szó sincs, a kocsi utasait nem üldözték rendőrök. Minden jel szerint horgászni indultak, kocsijukban horgászbotokat és a horgászáshoz szükséges kellékeket találtak  még szárazon, tehát használat előtt.
Az áldozatok rokonai egyébként nyilatkoznak az egyik legnépszerűbb, internetes  videomegosztó portálon is. Ott elmondják, hogy a három férfi horgászni indult, éves sztrádabérletük volt, ismerték a környéket: rejtély, hogyan történt, ami történt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!