Ha a hegy nem megy...

Kőszárhegy - Idén hatodik alkalommal szervezte meg a kis faluban a Kőszár-hegymenet természet- és környezetmentő akciót az Együtt Kőszárhegyért Közhasznú Egyesület és a helyi önkormányzat.

Klecska Ernő

A helyi közösségek tagjai a környezettudatosság erősítése érdekében évek óta környezetnevelési  programokat, természet-takarítási akciókat, szelektív hulladékgyűjtésre ösztönző akciókat szerveznek és az élővilág katalogizálásával értéktérképet készítenek önkéntes munkában -  mondta Borján Péter polgármester.
- 2006. óta minden évben több százan vettek részt a megmozduláson, amely új hagyományt  teremtett Kőszárhegyen. A Hegy-menet eszmeiségére építve több, a környezettudatosság erősítését  célzó program indult el a településünkön - tudtuk meg Gáspár Csabánétól, az egyesület  elnökétől, a rendezvény felelős szervezőjétől. 
Ilyen kezdeményezés az a kerekasztal-beszélgetés, amelyet most is megszerveztek  a művelődési házban. Idén a modern kommunikációs rendszerek társadalom átalakító szerepéről és a  megváltozó magatartásformák környezeti hatásairól szólt a vita, amit Szieberth Dénes, a kezdeményezés ötletadója vezetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!