Fölényesen nyert a magyar jégkorong-válogatott

FMH - A magyar jégkorong-válogatott könnyed győzelemmel hangolt a divízió I-es világbajnokságon az Olaszország elleni mindent eldöntő mérkőzésre. Csapatunk Spanyolországot verte magabiztosan, megszerezve harmadik győzelmét.

Fejér Megyei Hírlap

Magyarország-Spanyolország 13-1 (5-0, 3-0, 5-1)

Mielőtt a mieink mérkőzésére rátérnénk, érdemes néhány mondatot szánni a világbajnokság B-csoportjára, amelynek Kijev ad otthont. Náluk tegnap szünnap volt, viszont péntekig már túljutottak négy fordulón. Az már biztos, hogy a tizenkét pontos Kazahsztán, a kilenc pontos Nagy-Britannia és a szintén kilenc pontos ukránok között dől el a feljutás kérdése. A lengyeleknek hat pontjuk van, a litvánoknak és az észteknek még nincs pontjuk. A mai utolsó fordulóban Észtország Litvániával, Lengyelország Nagy-Britanniával, Kazahsztán  Ukrajnával játszik.

 

 

A magyar csapat jó hangulatban készült a spanyolok elleni mérkőzésre, már csak azért is, mert kisebb csodaként a vasárnap bokaszalag-sérülést szenvedett Bartalis István játékra jelentkezett, és a negyedik sorban helyet is kapott. Még egy változás történt a korábbiakhoz képest a magyar válogatottnál, Szélig Viktor nem hetedik hátvédként játszott, hanem Sille mellett Orbán helyén a harmadik sorban.

A mieink rögtön támadólag léptek föl, de a spanyolok kapusukkal az élen jól állták a sarat, szervezetten védekeztek. Egészen a kilencedik percig kellett várni arra, hogy válogatottunk megszerezze a vezetést (a gólínség annak is köszönhető volt, hogy a magyar támadásokba sok pontatlanság csúszott be): Pozsgai hatalmas bombával emberelőnyben juttatta csapatunkat vezetéshez. Mivel a mérkőzés a „Dobj egy macit!” akciósorozathoz tartozik, a szurkolók kb. ötezer plüss játékot dobtak be a jégre, amiket különböző gyerekintézmények között osztanak szét az illetékesek. A kezdeményezés nemes, de azért egészen furcsán adja ki magát, hogy egy világbajnoki mérkőzésen történik mindez, nem egy barátságoson, hiszen mire összeszedték a plüss játékokat eltelt közel tíz perc, s addig állt a játék. A folytatásban kiderült, hogy a spanyolok csak az első gólig tartották magukat, mert a 11. percben Benk, majd két perc múlva Horváth lőtt gyönyörű gólt Ladányi hajszálpontos passzából. Három-null után időt kértek a vendégek, majd újra állt a játék, mivel ezúttal a palánkból tört ki egy plexidarab és ezt kellett kicserélni. A játékrészben még két magyar találat született: Ladányi emberhátrányból szerezte meg csapatunk negyedik gólját, majd Sille kék vonalról kapus segítségével állította be az első harmad 5-0-s végeredményét. A plüss macik és a plexijavítás miatt 64 percen keresztül tartott az első harmad, vagyis a szokásosnak a duplájáig.

 

 

A második harmadban csapatunk - akárcsak a korábbi két mérkőzésen - biztos vezetésének tudatában visszavett az iramból, de így is nagy fölényben játszott. Csak három perc telt el a játékrészből, amikor már második gólját, összesítésben a hetediket jegyezték a mieink. Az szembeötlő volt és ez mindenképpen örömteli, hogy csapatunk játékában leginkább a támadások alakításában figyelhettük meg a tudatosságot. Válogatottunk három gólt is hasonló szituációból lőtt. Hét-null után újra felpörögtek a mieink, igazi örömjátékot láthattunk tőlük úgy, hogy különösebben nem is erőltették meg magukat. A harmadban a góltermelést a 36. percben Kovács Csaba fejezte be (8-0).

A befejező játékrészben - mint ahogy az várható volt - sem változott a játékkép. A mieink gond nélkül szőtték támadtak, és a vártnál talán egy kicsit könnyebb győzelmet arattak.

A másik mérkőzésen Korea némi meglepetésre 6-3-ra legyőzte Hollandiát. Szombaton pedig elérkezünk ahhoz a mérkőzéshez, amit már hónapokkal ezelőtt várt mindenki: az A-csoportba való feljutásról döntő Magyarország-Olaszország derbihez. A találkozó 19.30 órakor kezdődik a sportarénában.

Magyarország-Spanyolország 13-1 (5-0, 3-0, 5-1)

Papp László Budapest Sportaréna, 9000 néző. Vezette: Bergamelli (francia), Dalgleish (brit), Smura (lengyel).

Magyarország: Hetényi - Horváth 2, Tokaji, Vas M. (1), Sofron, Ladányi 1 (2), Hegyi (1), Pozsgai 1, Kovács 2 (2), Sikorcin (1), Palkovics 1, Szélig, Sille 1, Galanisz 1 (1), Kóger, Vas J. 1, Orbán, Benk 1, Holéczy, Magosi (1), Bartalis. Szövetségi kapitány: Ted Sator.

Spanyolország: Alcanie - Behan, Palacin, J. Munoz, Pedraz, Brabo 1, Hilario, Barnola, Quvedo, P. Munoz, Parva, Vea, Biac, J. Gavilanes (1), A. Gavilanes, Hernandez, Riba-tona, Gonzalez, Perez, Varquez. Szövetségi kapitány: Antonie Luciea Basile.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!