Eresszen erős gyökeret a remény!

A szentéletű II. János Pál pápára egy olajfa emlékeztet majd a Püspökség udvarán, amit Spányi Antal és Cser-Palkovics András ültetett el.

Tihanyi Tamás

Péntek  délben kis csoport gyülekezett a Püspökség udvarán, ahol már kialakították egy olajfa és egy akác helyét a munkások.   Spányi Antal püspök és Cser-Palkovics András  polgármester helyezte el a fákat, s lapátoltak a gyökerekre földet, hogy így, hosszú időre szóló gesztussal  tisztelegjenek  II. János Pál  emléke és a család eszménye előtt.  A szerény szertartás II. János Pál boldoggá avatásához csatlakozott és jelképesen megerősítette     azokat a törekvéseket, amelyek az idei Családok Évéhez  kapcsolódnak.  (A két fát Balsay István, a megyei önkormányzat elnöki tanácsadója ajándékozta az egyházmegyének.) Spányi Antal püspök   néhány szóval felidézte II. János Pál pápa életét, emlékeztetve arra: ő a béke embere volt, aki mély hittel és reménnyel  megpróbálta egységre vezetni az egymással küzdőket,  igyekezett békévé oldani a feszültséget. Akinek volt szava mindenkihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!