Catherine Dickens is végigkönnyezte az esküvőt

Székesfehérvár - Kate, aki idősebb Williamsnél, biztos támaszt jelent kettejük új, királyi életében - vallja Catherine Dickens, aki végigkönnyezte az esküvőt.

Házi Péter

- Természetesen végignéztem a gyönyörű ceremóniát, és bevallom, végig könnyeztem! A britek mindannyian imádják a királynőt, és bizony most minden szigetországi büszke arra, hogy Nagy-Britanniában lakik -  a nagy angol író, Charles Dickens Magyarországon,  Vértesalján lakó leszármazottja, Catherine Dickens Gore ugyan nem utazott a szigetországba a ceremóniára, ám mégis teljes átéléssel vett részt rajta a  közvetítés segítségével. - Szerinte William és Catherine mélyen, tiszta szívből szeretik egymást, ezt bárki láthatja, ha rájuk néz. Kate, aki egy kicsit idősebb is a hercegnél, biztos és szilárd alapot jelent majd a most következő, királyi életük idején.


- Ők minden kétséget kizáróan egy modern királyi pár, és mi nagyon szeretjük őket ebben a modernségükben, amilyen közvetlenséggel a köznéphez viszonyulnak - fogalmazott Catherine Dickens, aki belsőépítészként és a harmónia állandó keresőjeként természetesen árgus szemekkel kísérte a körítést is. A királyi esküvő  a magyar ősökkel is büszkélkedő Catherine szerint  szerencsére nem lett túl csicsás, a templomban visszafogott mennyiségű és színű virágok voltak, Catherine egyszerű, visszafogott ruhát választott, amit egy kis virágcsokorral dobott fel.
- Az angolok azt mondják, nagyon szerencsés Catherine, hogy megtalálta az ő hercegét, de az is igaz, amit az egyetemi csoporttársak mondanak: Williams legalább ennyire szerencsés, hogy megtalálta az ő gyönyörű feleségét! - summázott Catherine.

Vilmos hercegen és nején a világ szeme

 Megnősült Vilmos herceg - adták hírül világszerte a rádió- és tévécsatornák, tegnap kétmilliárd tévénéző kísérte izgatott figyelemmel az évszázad esküvőjét. Vilmos herceg, brit trónörökös és Catherine Middleton menyegzőjét, a londoni Westminster apátságban tartották, a pontban délben elkezdődött, királyi pompával megrendezett szertartáson - mintegy 1900 meghívott vendég jelenlétében – II. Erzsébet királynő unokája hivatalosan egybekelt polgári származású menyasszonyával. A hercegi pár Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán világegyház legfőbb vallási méltósága előtt mondta el házassági esküjét, aki ezt követően házastársakká nyilvánította őket.
A világraszóló esküvő költségét 16-17 milliárd forintra becsülik. Az ifjú pár a vendégektől nászajándék helyett adományokat kért, hogy az általuk létrehozott alapítvánnyal a világ szenvedő gyermekeit támogathassák. Ezzel is hangsúlyozzák, hogy folytatni kívánják a herceg édesanyjának, Lady Dianának jótékonysági tevékenységét. Ugyancsak őt követve csattant el az első hitvesi csókjuk a ceremónia után, a Buckingham palota erkélyén az alattvalók nagy ovációja közepette. A házasság pillanatától kezdve Vilmos a Cambridge hercege, felesége, Catherin pedig a Cambridge hercegnője címet viseli, mindkettőjüket megilleti a "Királyi fenség" megszólítás is.

 

OLDALTÖRÉS: Na és akkor mi van?

 

 

 

Na és akkor mi van?

Na és akkor mi van? - szegezte felém a kérdés a brit celebesküvő kapcsán Bristolban élő és szalagmunkázó barátom. Szerinte City of Bristol bevándorlók uralta negyedében ez csak amolyan másodrendű bulvárcunami, mint szűkhazánkban Stohl B. tündöklése és bukása. Mindemellett a brit álompárt nem lehet le- és kivakarni a képernyőről, rádióból, nyomtatott és/vagy on-line sajtóból. Legutóbb Z. Imre táncdalénekes temetését nézhettük kora délelőtt az egyik kereskedelmin élőben, most meg a királyi álompárt a közszolgálatin. És lehet bőszen fintorogni, de ez van és erről legkevésbé a két szerelmes tehet. A Barca-Real párjátéka gyakorlatilag kiradírozta a magyar sportsajtóból a honi vízipólót, kosárlabdát, röplabdát, pedig csodálhatjuk Messi mágust, hozzá pont annyi közünk van, mint Vilmos ecsénkhez... E sorok írója példul a Vancouver-Chigago hokimeccsért kapcsolta be a családi netet hajnali négykor  a hozzátartozók szerint ez (is) nettó baromság, de mégis: Vili és Kate ott kopogtat az ajtóban, és többet tudunk róluk, mint a szomszéd idős hölgyről, akit tegnap hozott haza a betegszállító. Bár ezt is a facebookon olvastuk. Lájk U!

Szabó Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!