Szmogriadó Várpalotán, az autósok ingyen utazhatnak a buszokon

FMH - Továbbra is szmogriadó van érvényben Várpalotán, miután nem javul jelentősen a levegő minősége; a városban a szálló por koncentrációja az elmúlt három napban meghaladta a tájékoztatási és a riasztási küszöbértéket - tájékoztatott Talabér Márta (Fidesz) polgármester pénteken.

MTI

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat adatai szerint kedden és szerdán a szálló por koncentrációja kismértékű javulást mutatott Várpalotán, mert a tájékoztatási küszöbérték (75 µg/m3) körüli értékeket mértek,  csütörtökön azonban a porterhelés újra meghaladta a riasztási küszöbértéket.
A szmoghelyzet miatt a Bakony Volán helyi járatain február 7-én délig ingyen utazhatnak azok az autósok, akiknek forgalmi engedélyében várpalotai lakcím szerepel, és velük együtt utazó családtagjaik is részesülnek a kedvezményben.
Nagy Attila, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség levegőtisztaság-védelmi laboratóriumának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a meteorológiai előrejelzés alapján a szennyezettség további alakulása bizonytalan, valószínűleg stagnálásra lehet számítani.
A szmogriadó riasztási fokozatát hétfőn rendelték el a Veszprém megyei városban, miután a szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a riasztási küszöbértéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!