Nemzetközi futsal-torna: a világ élmezőnye mérkőzik Móron

Mór - Ukrán, orosz és a rendező, Vesta Persecutor K és 3S sikereivel pénteken elkezdődött a Wekerle Szabadidőközpontban a nemzetközi női futsaltorna.

Parall Bálint

Nem akármilyen csapatok - a világranglista 4. helyezett orosz válogatott, a 6. ukrán csapat, a 11. magyar válogatott, a montenegrói ligaválogatott - érkeztek a többszörös magyar futsalbajnok Vesta Persecutor K és 3S által szervezett móri tornára. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy ragyogó mérkőzéseket lásson a közönség, ráadásul a vestások, ahogy az elmúlt alkalmakkor - Hat nemzet kupája, I. Hétkúti kupa - most is kiváló házigazdának bizonyultak. Nem véletlen, hogy az ukránok és a montenegróiak sem először járnak nálunk.
A torna a Niksic-Ukrajna összecsapással kezdődött. A saját labdarúgó iskolával rendelkező, tizenkét éves múltra visszatekintő - ebből az elmúlt tíz évben a montenegrói iskolai bajnokságok győztese - a Niksic, nem tudta megszorítani a világ legjobb játékosával, Gorobets-sel a soraiban felálló ukrán csapatot. Ukrajna 13-0-ra nyert, nyugodtan várhatta a délutáni, magyarok elleni összecsapást. Jávor István csapata azonban először a Vestával találkozott a tornán. A mérkőzés nagy presztízscsatát ígért, hiszen a többszörös magyar bajnok játékosait az elmúlt években nem kényeztették el válogatott meghívókkal. Nem véletlen, hogy Herédi Attila tanítványai nagyon motiváltan léptek pályára és hamar magukhoz is ragadták a vezetést, sőt a félidőben már 6-0-ra mentek. Tíz lett a vége, a Vesta gólt sem kapott, ráadásul a fehérváriaknál a második félidőben a 11 éves, főnixes nevelésű Varga Luca védett.
- Nagyon készültünk erre az összecsapásra, hiszen szerettük volna bizonyítani, hogy játékosainkat érdemtelenül mellőzik a válogatottból. Úgy gondolom, hogy a motiváltság látszott a lányokon, mert a tetemes előny birtokában is minden labdáért megküzdöttek, és ahogy terveztük, sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést - mondta a mérkőzés után Herédi.
Ugyan csak két találkozón voltunk túl, máris delet mutatott az óra, hiszen a 2x20 perces tiszta játékidő miatt egy-egy találkozó akár másfél órán át is tartott - nem véletlen, hogy ilyen sok gól esett egy-egy mérkőzésen.

 


A Niksic nem kapott könnyű sorsolást, hiszen másodjára az oroszokkal találkoztak. Az első 4-5 percben jól állták a sarat, ám a lendületesebb, technikásabb oroszok a negyven perc alatt felőrölték a jobbára a kapuja elé betömörülő montenegróiakat, akiket 15-0-re vertek. Az ukrán-magyar párharc előtt, ami országos egyest ígért, a móri Petőfi Általános Iskola csapatának tartott labdás bemutató edzést az orosz és az ukrán szövetségi kapitány. A folytatásban a kék-sárgák 8-0-ra be is húzták a magyarok elleni meccset.
A Vesta pénteken még az orosz válogatottal játszott, a mérkőzés eredménye 2-2-es félidő után 3-3 lett.

A nemzetközi női futsaltorna szombati programja: 9 órakor Magyarország-Oroszország; 10.45 Vesta Persecutor K és 3S-Niksic; 12.30 Ukrajna-Oroszország; 14.15 Niksic-Magyarország; 16 óra Ukrajna-Vesta Persecutor K és 3S.
Az eredményhirdetésre, ha nem lesz csúszás, 18-kor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!