Kikapott a Fehérvár, nem sikerült a bravúr

Hat fordulóval az EBEL alapszakaszának vége előtt nehéz helyzetbe került a Fehérvár, miután hazai pályán szenvedett vereséget a Bécstől. Szerencsére a konkurensek eredményei a reményt még életben tartják.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 - EV Vienna Capitals 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

Székesfehérvár, 3200 néző, Vezette: Dremelj, Hribar, Nagy.

Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi - Kranjc, Jobb, PALKOVICS 1 (1), JOHANSSON 1 (1), Mihály (1) - Durco, Orbán (1), Benk, Holéczy, Kovács - Vaszjunyin, Tóth A.. Vezetőedző: Kevin Primeau.

EV Vienna Capitals: Penker - Bjornlie (1), Lakos, BOUCHARD 2 (1), GRATTON (2), FORTIER 1 (1) - Rebek (1), Oraze 1, Dolezal, M. Rodman, Pinter - Casparsson, Schweda, Ulmer, Ofner, Larose - Jakobitsch, Nageler. Vezetőedző: Kevin Gaudet.

Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc

 Hogy mi a közös a Sapában és a Bécsben? A 4-es szám. Sofronék pénteki ellenfele a Liga egyetlen csapata, amely februárban még nyeretlen, zsinórban négy meccsen maradtak alul, míg az ördögök nyolc pontot gyűjtöttek össze. Hasonlóságot a sérültek, betegek terén is találunk, mindkét együttesben "kórházi állapotok" uralkodnak. Kevin Kraxner, Rafael Rotter, Youssef Riener és David Rodman alkotta a fővárosiak hiányzó listáját. Hiába tizedelte a kék-fehérek sorait is vírus, Ackeström kivételével mindenki vállalta a fellépést. A vendégek 28 éves hálóőre, Jürgen Penker szerint nincs bennük félelem, fegyelmezett, jó védekező játék megvalósításával készültek a találkozóra. Aktívabbnak tűntek az ördögök, ám Penkerrel csupán egy könnyedebb bemelegítést végeztettek el a hazai mesterlövészek. A Bécs nehezen pörgött fel, négy percig szinte kapura se lőtt, bár csak később se tette volna... A semmiből szereztek előnyt a császárvárosiak, Gratton szerezte meg 42. asszisztját, miután mértani pontossággal centerezte be Oraze-nak, aki kapáslövése utat talált Bálizs ketrecébe 0-1. Kis híján jött az újabb bécsi gól, Fortier ugrott ki védői közül, elfektette Bálizst, ám a fiatal hálóőr mammutjával bravúrosan hárított. Ha egy szekér beindul... Eric Johannson ott folytatta, ahol kedden abbahagyta. A 16. percben a kanadai-svéd center a jobb szélen iramodott meg, lerázva őrzőit, laposan védhetetlenül lőtt a hálóba 1-1. Döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, miután a Sapa egymást követő két emberelőnyét is kihasználatlanul hagyta.

Melegen kezdődött a középső játékrész, 3:05-ig kettős fórban támadhatott a Bécs, melyet nem is tékozoltak el. Orbán kiállítása pont lepergett, amikor Bouchard a bal felsőbe bombázott 1-2. Forró pillanatokat ezt megelőzően a fekete-sárgák is átélhettek, Vas szerezte meg kis híján a Sapa 7. emberhátrányos gólját. Iparkodtak az ördögök, minden erejükkel az egalizálásra törekedtek, de hiába.

A kanadai Fortier hiába vezeti 42 találatával toronymagasan az EBEL táblázatát, a pihenőt követően sem lazsált, jobb sarokból kapott szemfüles passzt értékesített 1-3. A védők nem nehezítették meg a dolgát. Sokáig úgy tűnt, hogy a gól inkább Kevin Gaudet együttesét doppingolta, amikor jött Palkovics reménykeltő találata Mihály átadásából a 8. percben 2-3. A lélektanilag fontos gól feltüzelte a Sapát, mentek előre tisztességesen, de a masszív bécsi várfalat nem sikerült feltörni. Bosszantó hiba 52 másodperccel a derbi vége előtt, Bálizs lekorcsolyázott, Horváth pedig Bouchardnak ajándékozta a korongot, így 4-2-re nyert a Capitals. A forduló Palkovicsék szempontjából fontos találkozókon felemás eredmények születtek: Linzben nyert a Ljubjana, a Zágráb és a Jesenice viszont pont nélkül maradt, így továbbra is négy pont a hátrány.

Az OB. I középszakaszában a Dab.Docler könnyedén nyert 12-0-ra az Újpest ellen, míg a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata Miskolcon szenvedett 3-1 arányú vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!