Kellemetlen meglepetés: százezreket vettek föl egy férfi számlájáról, lopott iratokkal

Székesfehérvár – Egy fehérvári főbérlő egyik reggel arra ébredt, hogy bankja mobiltelefonon küldött sms-ben értesítette: számlájáról levette a rajta lévő készpénzt. A férfi azonban nem járt a bankban, ám később kiderült: más igen, az ő irataival.

feol.hu

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő hétfőn számolt be az esetről. A férfi a bankban azt a tájékoztatást kapta, hogy a folyószámlájáról valóban levettek majd’ háromszázezer forintot, mégpedig úgy, hogy a tranzakciót igénylő az ő jogosítványát mutatta fel. Kiderült, hogy az általában otthon tartott iratai közül nemcsak jogosítványa, de adóigazolványa, lakcímkártyája és érvénytelenített régi személyi igazolványa is hiányzik. A férfi ekkor fordult a bank javaslatára a rendőrséghez.

 Az adatgyűjtés nyomán a lakásban előzően albérlőként tartózkodó férfire terelődött a gyanú. A banki tranzakciót ugyanis kamera rögzítette, és a felvételen felismerhető volt az egykori albérlő, akit a rendőrség elfogott. Kihallgatása során a férfi elmondta: aznap hajszárítót keresett a főbérlő szobájában, amikor észrevette a személyes iratokat rejtő tárcát. A jogosítványt azért vette el, mert az elköltözéséhez autó kellett, viszont ahhoz, hogy autót bérelhessen, szükséges volt egy lakcímkártya is. A férfinek eszébe jutott, hogy a főbérlő korábban említette, melyik bankban tartja a spórolt pénzét. Szerencsével járt, a főbérlője jogosítványával megszerezte ugyanis a közel háromszázezer forintot, amivel kis kitérő után elment autót bérelni. Ez alkalommal is a főbérlő iratait és aláírását használta. Mire hazaért, már a rendőrök várták. A bankból felvett pénz hiányzó részét megtalálták, lefoglalták.

Az eljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói tovább folytatják – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!