Az MDF lemondatná Bokros Lajost

Székesfehérvár - Az MDF azt szeretné, ha Bokros Lajos visszaadná uniós parlamenti mandátumát. A képviselő szerint nincs joguk beleszólni a mandátum sorsába.

Tribolt Lajos

Az uniós választásokon Bokros Lajos volt a Magyar Demokrata Fórum listavezetője, és bejutott az Európai Parlamentbe. Most az MDF azt szeretné, he lemondana mandátumáról. A képviselő szerint a pártnak már nincs köze a mandátum sorsához, hiszen a képviselők nem visszahívhatók.
Az MDF társelnöke, Viniczai Tibor  lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a párt az országgyűlési választásokon nem jutott be a parlamentbe, s azóta nincs kapcsolatuk Bokros Lajossal. A képviselővel nem tudnak kapcsolatba lépni, ő pedig semmiben nem egyeztet a párttal, mindig csak a saját véleményét képviseli.
Az MDF-ben természetesen tudják, hogy jogi lehetőségük nincs a képviselő visszahívására. Szerintük ez nem is jogi, hanem erkölcsi kérdés. A képviselő ugyanis nem egyedül kampányolt, mögötte állt a Magyar Demokrata Fórum. A képviselői hely megszerzése így értelemszerűen  nem csak az ő érdeme.
Viniczai Tibor lapunknak azt nyilatkozta, hogy még csak a folyamat elején tartanak. Szeretnének kapcsolatba lépni a képviselővel, hiszen ő nem csak a brüsszeli, de a magyar parlament ülésén is felszólalhatna. Amennyiben a képviselő nem óhajt a párttal együttműködni, akkor erkölcsi kötelessége lenne lemondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!