Megyei kisebbségi vezetők

A két hétfős testület tagjai hétfőn átvették megbízólevelüket Kara Páltól, a megyei választási bizottság elnökétől, majd letették az esküt.

Tribolt Lajos

Korábban már hírül adtuk, hogy a megyében csak két területi kisebbségi önkormányzat alakulhatott a települési kisebbségi önkormányzatok számá miatt. Így értelem szerint csak a két kisebbség területi listájára szavazhattak az elektorok, vagyis a helyi kisebbségi önkormányzatok tagjai. Mind a két választás érvényes és eredményes volt. Így a két hétfős testület megtarthatta alakuló ülését. Ez hétfőn meg is történt. Átvették megbízólevelüket Kara Páltól,  a megyei választási bizottság elnökétől, majd letették az esküt. A német önkormányzatból egy fő nem volt jelen, ő később tesz esküt. A testületek  elnököt, elnökhelyettest választottak. Cigány kisebbség:  Oláh József elnök, Horváth József helyettes, német kisebbség:   Stettner Attila  elnök, Spergel Lajosné  alelnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!