Felfüggesztették a szolgáltatót, de a meleg marad az otthonokban

Székesfehérvár - A Magyar Energia Hivatal felfüggesztette az EMFESZ Kft. kereskedelmi engedélyét. Az E.on képviselőjétől azt kérdeztük, hány ügyfél kerülhet hozzájuk?

Kovalcsik Katalin

A  felfüggesztett kereskedelmi engedély híre napok óta hír a médiában. A szóban forgó szolgáltatótól a hírek szerint milliárdokat  követel több gáznagykereskedő. A Magyar Energia Hivatal szerint a fogyasztók gázellátását nem befolyásolják a történtek. Székesfehérváron is élnek olyan egyéni felhasználók, akik a kedvezményes fizetés érdekében  szolgáltatót váltottak. Egyikük elmondta, nem éreznek semmit a kereskedés felfüggesztéséből,  a gázszolgáltatás folyamatos.
Egyházi Nikoletta, az E.on   kommunikációs munkatársa hétfőn lapunknak elmondta,  annyi már bizonyos, hogy  az EMFESZ több mint 60 ezer ügyfele kerül át a cégükhöz arra a 90 napra, ameddig az  előző szolgáltató felfüggesztése érvényben van.
- A Magyar Energia Hivatal  hoz arról határozatot - ezt valószínűleg ma  teszik közzé- ,  hogy mely szolgáltatókhoz kerülhetnek át az EMFESZ eddigi ügyfeleli. Az érintett fogyasztóknál 30 napon belül leolvassák  a gázóra állásokat. Az E.on arra kéri az ügyfeleket, hogy  segítsék a gázmérők leolvasásában az  elosztói engedélyesek munkatársainak munkáját, hiszen  a pontos leolvasás a feltétele a korrekt elszámolásnak.
(Azt csak zárójelben tesszük hozzá, hogy ezek a szakemberek megfelelő igazolvány felmutatásával érkeznek, a trükkös leolvasókat nem szabad beengedni az otthonokba, mert annak mindig szomorú a vége.)
- Felelős  földgázszolgálgatóként  fontosnak tartjuk - tette hozzá a kommunikációs munkatárs -, hogy a fogyasztók a szolgáltatási területünkön gyors, stabil,  gördülékeny kiszolgálásban részesüljenek.

A  gázár változásai egy ideje foglalkoztatják a fogyasztókat. A kormány számításai szerint a három vagy több gyermeket nevelő háztartások fele ugyanolyan áron kapja a gázt az idén, mint 2010-ben.  A január elsején hatályba lépett  földgázár-szabályozás három vagy annál több gyermeket  nevelők számára bevezeti a nagycsaládosokat megillető kedvezményt, melynek mértéke  három gyermekig 200 köbméter  per év gyerekenként, a negyedik gyermektől gyerekenként  300 köbméter per év, adott tájékoztatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szombaton a Magyar Távirati Irodának.  Abban a családban, ahol három gyermek van, 1800 köbméterig a moratórium alá eső áron tudják megvásárolni a gázt. Az önálló számlával, mérővel nem rendelkező  társasházakban élő nagycsaládosok háztartási kedvezményt a társasház számláján érvényesíti, pénzbeli kedvezmény formájában  veheti igénybe az érintett család. A közös képviselőnek kell gondoskodnia arról, hogy a kedvezmény eljusson a családokhoz.  A  kedvezményre  vonatkozó jogosultságot a Magyar Államkincstár kérelemre állapítja meg. A napokban kell megérkezniük a nyomtatványoknak,  amiket február 28-ig kell visszajuttatni. Március 31-ig értesítik  a jogosultakat, a támogatás január egytől visszamenőlegesen jár.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!