Egy százalékos program indult

Székesfehérvár - Megkaphatják a civilek a Techika házát, döntötte el a közgyűlés csütörtökön. A szervezetekkel hamarosan egyeztetésbe kezdenek, mondta az alpolgármester.

Kocsis Noémi

Róth Péter pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ez lehetőség, de nem kötelezvény a civilség számára: aki továbbra is önálló helyiséget kíván bérelni a várostól, megteheti eztán is. Több szervezet bérleti szerződése március 31-ével lejár, így az előzetes számítások szerint közel száz érintett, így, vagy úgy helyiséggondokkal küzdő szervezetből nyilván lesznek, amelyek élnek a felajánlással. A kihasználatlan épület felajánlásával a város az első lépést megtette a Fehérvári Civil Központ létrehozása felé - húzta alá az alpolgármester. Hozzátette: az egyeztető munka hamarosan megkezdődik, február második hetétől a közgyűlés által felhatalmazott polgármester tárgyal  a szervezetek képviselőivel.
Szintén a helyi civilséget érinti az alpolgármester másik bejelentése: az önkormányzat egy úgynevezett 1 százalékos program létrehozásával szeretné elérni azt, hogy a helyben képződő adóforintok helyi szervezetekhez kerüljenek. Az önkormányzattal kapcsolatban álló egyesületek, alapítványok regisztrálhattak a kampányba a város civil alportálján - az adaregyeztető űrlap egyébként innen is letölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!