Celebforradalom, avagy sztárok fiatalok szemével

Székesfehérvár - Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Városi Diákgálát pénteken este. A fehérvári Belvárosi I. István Szakközépiskola Bugát Pál Tagintézménye által szervezett programnak a Szent István Művelődési Ház adott otthon.

Miskei Anita

Az immár hagyományossá vált városi gálaműsorra már október óta készültek a fehérvári és környékbeli általános- és középiskolások. A szervezők, azaz maguk a tanulók elárulták, évről évre merészebbek, kreatívabbak a diáktársaik. Idén a versmondás, néptáncolás mellett már másabb, maibb produkciókkal is készültek. Paródiák, musicalrészletek, kabaréjelenetek színesítették az estét.

Az est folyamán több mint száz fiatal lépett a színpadra. Mágikus karikáival Fazekas Vivien, a Vízivárosi Általános Iskola tanulója varázsolta el a közönséget. Megtudtuk, családja közel áll a cirkuszok világához, így könnyű dolga volt a lánynak. Aztán fellépett a bugátosok színjátszó köre,  a „Hogyan együnk bontott csirkét” - Celebforradalom című produkciójával. A 9. és 10. osztályosokból verbuválódott színjátszóktól megtudhattuk, miként látják a mai fiatalok a bulvár sztárjait.

 

Láthattuk például az egyik ismert, sokadszorra is kifigurázott Kiszel Tündét és celebtársait. A közönség pillanatok alatt ismert rá a szereplőkre. Később színpadi látványtánccal, tehetségkutató műsorba illő hip-hop paródiával folytatódott a program. Sikert arattak a Bugát Pál Tagintézmény Drama-túrák elnevezésű produkciója is, a fiatalok a „Wilkommen”-t adtál elő a Kabaré című musicalból. Ispán Dávid ötlete volt a darab feldolgozása, ő rendezte is egyben a produkciót, melyben segítségére voltak társai: Pechmann Eszter és Anikó, Ellenbruck Tünde, Balogh Regina és Szlávik Magdi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!