Rompuy: az eurózóna stabilitása kulcskérdés

Az eurózóna stabilitásának megőrzése kulcskérdés, ezért az unió valamennyi tagállama hajlandó mindent megtenni - mondta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke kedden Budapesten.

MTI

A Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézete által szervezett, Az Európai Unió előtt álló kihívások 2011-ben című konferencián Herman Van Rompuy hangsúlyozta: minden tagállamnak be kell tartania a legszigorúbb pénzügyi kritériumokat, és az eladósodottságra megoldást kell találniuk.
Európának úttörőnek kell lennie a kutatásban és az innovációban, olyan körülményeket kell teremtenie, amelyek arra késztetik a fiatal tudósokat, hogy a kontinensen maradjanak, ugyanakkor le kell bontani a tudósok mobilitásának akadályait is az unióban - mutatott rá.
Herman Van Rompuy üdvözölte, hogy a Nyugat-Balkán térsége kiemelten fontos a magyar elnökségnek, mint mondta, Magyarország a vasfüggöny leomlása óta sokat tett Kelet és Nyugat együttműködéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!