Jaroslav Kaczynski kételkedik abban, hogy fivérét temették el a Wawelben

Jaroslaw Kaczynski, az április 10-i repülőszerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski ikertestvére kételkedik abban, hogy fivére maradványait temették el a krakkói királyi várban, a Wawelben .

MTI

"Nagyon erős okom van azt hinni, hogy nem minden maradvány, amit megmutattak nekem, a testvéremé, aki nagyon hiányzik nekem" - mondta hétfőn a politikus, a konzervatív ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke.     Felhívta a figyelmet arra, hogy a szmolenszki baleset helyszínén még felismerte fivére holttestét, de a temetéskor már teljesen felismerhetetlen volt a tetem, s olyan ember földi maradványai voltak a koporsóban, aki egyáltalán nem hasonlított testvérére. Ráadásul a koporsóban egy tábornoki egyenruha volt a holttest mellett, holott a néhai államfő soha nem volt tábornok, és nem viselt tábornoki vállapot - mutatott rá Jaroslaw Kaczynski.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!