A cégek perelnek - szerintük nem volt veszélyben a fűtés

Székesfehérvár-Dunaújváros - Hitelrontás és becsületsértés miatt bűntetőeljárást kezdeményezett Pomázi Csaba az EMFESZ Kft. ellen: a cég azt állította, három milliárddal tartoznak neki Pomázi cégei.

Házi Péter

Mint arról lapunk is beszámolt, az országos hírportálokon néhány nappal ezelőtt az EMFESZ Kft. közleményére hivatkozva megjelent a hír, miszerint hét nagy város, köztük Fehérvár és Dunaújváros távhőszolgáltatása is veszélyben forog gázszámla tartozás miatt. A hírt még aznap cáfolták az érintett hőszolgáltatók vezetői, most pedig a  hírbe hozott négy távhőtermelő cég,  a DunaCent Kft., az Energott Kft., az Alfa-Nova Kft., valamint a Szegedi Hőszolgáltató Kft.  kétmilliárd forintot meghaladó kártérítési igényt jelentett be az EMFESZ-szel szemben. Ezzel egyidejűleg a társaságcsoport nevesített tulajdonosa, Pomázi Csaba büntetőeljárást  kezdezményezett az ügyben, jó hírének csorbítása, valamint becsületsértés miatt. Az indoklásban egyebek között az szerepel: Az EMFESZ Kft. rosszhiszemű magatartása és megalapozatlan nyilatkozatai vitathatatlanul jelentős bizalmatlanságot eredményeztek együttműködő partnereink és fogyasztóink körében, mely társaságcsoportunknak jelentős károkat okozott. A közlemény szerint a távhőszolgáltatás megkérdőjelezése a hét nagyvárosban egyértelműen valótlannak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!