Útlezárások a Videoton-Újpest rangadó miatt

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság őszi utolsó fordulójában kiemelt biztonsági kozkázatú mérkőzés a Vidi-Újpest rangadó. Előtte rendezik Sóstón a VUK-gálát.

Matók János

Hét végén az utolsó, a 15. fordulót rendezik az NB I-es labdarúgó-bajnokságban. A legjobbnak ígérkező mérkőzés, a Videoton FC-Újpest rangadó vasárnap 17.30-kor kezdődik a Sóstói Stadionban. A korábbiakhoz hasonlóan, ezúttal is a kiemelt biztonsági kockázatú besorolást kapta a mérkőzés.
A találkozóra a klub és a Sport and Media Kft. vasárnap  is szurkolói autóbuszokat indít 16.30-tól, de a szokásostól eltérő útvonalakon, az egyiké: Köfém ltp.-Zombori út-Budai út -(Titeli)Budai út-Fiskális út-Kisteleki u. -Király sor, Géza u.-Széna tér-Fehérvár áruház-Várkörút-Széchenyi u.-Horváth I. u. kereszteződés-Balatoni út (GP benzinkút)-Sóstói Stadion, és 19.45-től vissza.
A másik: Sajó u.-Sajó u. 102.-Rába-Bébic u.-Rába u.-Pityer u.-Száva u.-SZKG-Hosszútemető-Gellért utca-Piac tér -Széchenyi u.-Horváth I. u. kereszteződés-Balatoni  út (GP benzinkút)-Sóstói Stadion, és 19.45-től vissza.  
Belépőket  elővételben az alábbi helyeken vásárolhatnak: VidiShop (pénteken 13 és 17 óra között), Premier jegyiroda (pénteken 9 és 18, szombaton 10 és 12 óra között), az M7-es melletti madaras áruház (pénteken 7 és 22, vasárnap 8 és 17 óra között), amíg a stadion főpénztárában pénteken 15 és 18 óra között. Vasárnap a stadion pénztárai 15.30-kor nyitnak ki. Érdemes korábban kilátogatni a létesítménybe:  a rangadó előtt a Videoton Utánpótlás Kupa (VUK) gálája lesz látható.

Útlezárások, forgalomelterelés

A rendőrség tájékoztatása szerint forgalomelterelésre a következő helyeken kell számítani: 

november 21-én 15.00 óra és 20.00 óra közötti időben lezárják a Stadion III. kapuja és a temető kerítése közötti átjárót, a Temető utcát a Szárcsa úti kereszteződésnél, a Csíkvári utat a Széchenyi útnál, illetve a Stadion fedett lelátója bejáratainak vonalát.

Ehhez kapcsolódóan a Csíkvári út Batthyányi út felöli járműforgalmát az Állatkórháznál a Vásártéri út felé terelik.

Ugyancsak lezárják a Hosszúsétateret a Bercsényi úti kereszteződésnél, illetve a Homoksort az evangélikus temető bejáratától. A lezárt területre a bentlakók a Homoksor és a Vásártéri út felől jutnak el. A terület zárásában részt vevő rendőrök kérik a bentlakást igazoló okmányt a bejutni szándékozó járművezetőktől. A lezárt terültre a bentlakókon kívül csak a megkülönböztető jelzést használó járművek mehetnek be, a megállóval rendelkező helyi járatú autóbuszokat szintén átengedik, de azok csak a stadion fedett lelátója utáni megállóban állnak meg.

Az Újpest FC szurkolói számára a stadion III. kapuja mögötti parkoló áll rendelkezésre, amennyiben megtelik, az Újváralja soron lesz mód parkolásra.

A Videoton FC szurkolói a II. kapu mögötti területet, az Akác presszó, és az állatkórház melletti parkolót használhatják.

Belépésre a vendégszurkolók a stadion III-as, míg a hazai szurkolók a II-es és fedett lelátók kapuit vehetik igénybe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, együttműködve a Készenléti Rendőrséggel az M7-es autópálya, 7-es számú főút, valamint a Budapest – Székesfehérvár között közlekedő személyszállító vonatokat ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!