Társadalmi vita az átalakításról

Velence - A sikertörténet Európára vonatkozik, idehaza viszont szükségesnek látják az átalakítást. Elsőként a Közép-dunántúli régió akciócsoportjainak képviselői találkoztak.

Kovalcsik Katalin

Kedden kezdődött meg a LEADER -program átalakításának társadalmi vitája Velencén,  ahová a közép-dunántúli 14  akciócsoport elnökeit, a munkaszervezetek vezetőit hívták meg.  A vitát a Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében Mezőszentgyörgyi László  nyitotta meg, majd Maácz Miklós  főosztályvezető foglalta össze az átalakítás  tizenegy legfontosabb pontját. Priorítást kell, hogy élvezzen a későbbiekben a pályázatok bírálati idejének rövidítése, az átláthatóság, a nyilvánosság biztosítsa.  Pontosítani kell a jogszabályi környezetet,  különválasztani a kis  és nagyobb projektek eljárásrendjét, bizotístani a helyi akciócsoportok átalakulásnak lehetőségét, kiszélesíteni érdemi döntési jogköreiket. Az unió  2007-ben  hagyta  jóvá a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó Új Magyarország Vidékfejlesztési Porgramot, amelyen keresztül mintegy 1300  milliárd forintnak megfelelő  támogatás hívható le, jórészt az agrárium versenyképességét javítandó, a természeti és vidéki épített környezet értékeinek  megőrzését célzó beruházásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!