Mégsem sem kell lezárni a 8123-as út egy szakaszát

FMH - A korábbi hírekkel ellentétben nem kell lezárni a 8123-as út egy szakaszát a gánti tározók vízének leengedése miatt; ezt egy korábban betemetett, mintegy 400 méter hosszú vízelvezető árok kibontása tette feleslegessé - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakembere hétfőn.

MTI

Bár a falu fölött elhelyezkedő két tározó egyike sincs tele, a bennük tárolt víz leeresztésére megelőzés céljából van szükség. Azt akarják ugyanis megakadályozni, hogy a következő időszakban várható csapadék miatt ne kerüljenek ismét veszélybe a falu mélyebben fekvő részein levő házak, mint hétfő reggel - mondta el Falusi Ferenc.
A hétvégén lehullott, mintegy 5-10 centiméter vastag hóréteget ugyanis gyorsan felolvasztotta a vasárnapi, hétfő hajnali eső, s mivel a vízelvezető árkok és az árapasztó kapacitása nincs összhangban, a lezúduló víz négy házat veszélyeztetett. Háromnak a falait mosta, egynek pedig az udvarába tört be, s egy szakaszon a közútra is kiömlött. 
A lakóépületeket homokzsákokkal védték meg, és az önkormányzat azonnal elrendelte a magántulajdonosok által korábban betemetett vízelvezető árok újbóli kinyitását - mondta el az MTI-nek Spergelné Rádl Ibolya (Fidesz-KDNP) polgármester.
A tározók vizét az újonnan kibontott és a korábban is működő árkon keresztül vezetik el a bányagödörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!