Cipőfűző-kötözés, musicalparádé a diákpárbajon

Székesfehérvár - Tavaly hagyományteremtő szándékkal indította útjára az ART Kulturális Egyesület a középiskolásoknak szóló Diákpárbajt. Az idei első fordulót pénteken rendezték a Bahnhofban.

Lukács Károly

Öt városi középiskola mérkőzött meg a vetélkedőn: a címvédő Vasvárisok mellett a Teleki, a Lánczos, a Comenius és a Kodolányi Középiskola diákjaié volt a színpad. A szórakozóhely nagyterme zsúfolásig telt 16-18 éves fiatalokkal és tanáraikkal.

A párbaj menete szerint minden iskola öt játékost küldött, akik a tananyaghoz kapcsolódó, kreatív feladatokat teljesítették. Az iskolák kaptak egy házi feladatot is: a végzős osztályok tanulói egy zenés-táncos produkcióval készültek, musical témakörben. A fellépéseket és a feladatok megoldását egy szintén öt diákból álló zsűri értékeli 2-6 ponttal.

Az est házigazdája, Németh Gábor rádiós műsorvezető volt, aki lazán, mégis szinte tanárként viselkedve tette fel kérdéseit. A színpadi műveltségi kérdések és szórakoztató kihívások mellett a közönséget is bevonták: különösen nagy kavarodást okozott, amikor a nézőktől kapott cipőfűzőket összekötözve kellett minél hosszabb madzagot alkotni. Az előadott énekes-táncos musicalprodukciók nagy ovációt váltottak ki a diáktársakból, leghangosabban a kodolányisok szurkoltak, nem véletlenül az ő énekszámuk kapta a legtöbb pontot. A Comenius rendkívül kacér és erotikus száma csak a harmadik helyre volt elég. Az est fényét olyan meglepetésvendégek emelték, mint a fehérvári kézilabdás lányok, akik a sportfeladatban segédkeztek.  A műsorszámok után a tetőfokára hágott a hangulat: a Vörösmarty Színház egykori musical-énekesnői úgy megmozgatták a közönséget, hogy mintegy ötven diák ünnepelt velük a színpadon egymás nyakában ülve. A végén a Vasvárisok örülhettek legjobban, akik a Kodolányi előtt szerezték meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!