Tarolt a Fidesz

FMH - Este 7 órakor befejeződött az önkormányzati és települési kisebbségi képviselők választása. Akadtak rendkívüli események is, például részeg választó, urnába esett gyerek és oda rejtett telefon.

MTI

 

Budapesten Tarlós István lett az új főpolgármester, Miskolcon szoros küzdelemben a fideszes Krizai Ákos megelőzte az eddigi polgármestert, az MSZP-s Káli Sándort. Debrecenben - immár negyedszer - győzött Kósa Lajos (Fidesz), Szegeden a szocialista Botka László megőrizte pozícióját. Pécsett is Páva Zsolt (Fidesz) marad a polgármester, miként Győrött Borkai Zsolt (Fidesz).
Demszky Gábor, Budapest leköszönő főpolgármestere gratulált Tarlós Istvánnak. Közleményében úgy fogalmazott: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet, és képes arra, hogy a pártérdekek fölé helyezze a fővárosiak érdekeit.
    Budapesten a legtöbb kerületben, tizenkilencben fölényes Fidesz-KDNP győzelem született. A szavazatok 88 százalékos feldolgozottságát tekintve a XI. kerületben Hoffmann Tamás (Fidesz) megelőzte Molnár Gyulát (MSZP), az eddigi polgármestert. A XIII. kerületben viszont a szocialista Tóth Józsefet immár ötödik alkalommal választották meg polgármesternek. A XIX. kerületben Gajda Péter (MSZP), a XX. kerületben Szabados Ákos (MSZP) szintén győzhet  szoros küzdelemben, a XXIII. kerületben Geiger Ferenc (Civil Egyesület) lehet a polgármester.
    Tiszavasváriban Fülöp Erik (Jobbik) nyerte a polgármesteri címet fideszes vetélytársa előtt. Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke MSZP-s jelöltet előzött meg Mátraverebélyen, az LMP-s országgyűlési képviselő, Ivády Gábor pedig Ivád régi-új polgármestere lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!