A fehérváriak diktáltak

FMH - A székesfehérváriak a Medvescsak Zagreb együttesét fogadták vasárnap este az osztrák bajnokságban.

Silye Sándor

Végre úgy kezdte a mérkőzést a Sapa, ahogy azt hazai pályán, győzelemre éhesen illik. Hiába szerepeltek szinte csak Kanadában hokit tanuló játékosok az ellenfélnél, a tempót a fehérváriak diktálták. Az idény korábbi mérkőzésein is remek formát mutató Sofron István hátát nézték a zágrábiak, a fiatal tehetséges jobbszélsővel nem bírtak a horvátok. "Sofi" a negyedik percben a kapu előtti szép mozdulattal szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a 16.-ban újra egy nagyszerű akció végén volt jó helyen és már  a saját duplázásának örülhetett, 2-0. Az árnyoldala a csatának csupán annyi volt, hogy előnyből ismét nem sikerült betalálni, a szezonban még nem esett fehérvári létszámfölénes gól.

Talán meglepő, de nem játszotta meg rosszul az emberelőnyöket a Sapa, a lövőhelyzetek, a ziccerek ott voltak a hazaiak előtt, Fortuna viszont mintha odaállt volna Kroselj mellé a gólvonalra, csak nem akart eljutni a hálóig a pakk. Közben a másik oldalon Hetényinek is szüksége volt néhány bravúrra, érezhető volt, ha talál egy gólt a Medvescsak, akkor a Fehérvárnak döbbenetesen nehéz dolga lesz. Sajnos a harmad közepén a 70 fős Medvescsak tábor örülhetett, hiszen Macaulay közelebb hozta góljával a vendéget, 2-1. Kellett volna egy megnyugtató hazai találat, de kimaradtak a helyzetek, a lábra kapó zágrábiak végül a 39. percben egy távoli Sertich-emeléssel egyenlítettek, 2-2. Kezdődhetett volna minden előről, ha egy gyors kontra végén Vas lekészítését Krancj klasszis módona kapuba nem lövi, íy ismét vezetéssel mehettek fújni a Weinstock-legények, 3-2.

Szerencsére a legjobbkor indult be a szekér emberelőnyben. A harmad 1. percében Palkovics lövésébe Martz ért bele, újra kettő volt az előny, 4-2. Űzték, hajtották ellenfelüket a hazaiak, "ült a letámadás", majd meccs legjobbja, Sofron meglőtte harmadik gólját is, ez ismét létszámfölényben született, 5-2. Eldőlt a meccs, csak az volt a kérdés, sikerül-e gólarányt javítani. Újabb találat nem esett, megvan az első két pont, ez a lényeg!



SAPA Fehervar AV19 - KHL Medvescak Zagreb 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)



Címkék#SAPA AV19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!