Igar és Csernye kapja a pénzt

Székesfehérvár - Mint korábbi híradásainkból már ismeretes, a Fejér megyei településeket sújtó árvízhelyzetet látva több szervezet is összefogott, hogy a bajbajutottakon segíthessen.

Kocsis Noémi

Csütörtökön a megyeházán az ott  zajló gyűjtésről, illetve a július elején tartott, szintén a megsegítést szolgáló jótékonysági koncert eredményéről tartott sajtótájékoztatót Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke, a gyűjtésben részt vevő civil szervezetek és cégek képviselőinek részvétele mellett. Az összefogásból 875 ezer forintos segítség lett, a pénzt a két legrászorultabb falu kapja.

Balogh Ibolya a tájékoztatón elmondta: a jövő szempontjából sok a tapasztalat, de évtizedes hiányokat nem lehet hirtelen orvosolni. A vízgyűjtők létesítésének megakasztása, a vízelvezető árkok betemetése jóvátehetetlen következményhez vezetett.
A gyűjtésben részt vevő nyugdíjas-szervezetek, az azt szolgáltatással támogató Alba Volán képviselőinek szavaiból kitűnt, az összefogásra készen álltak az emberek, így gyűlt össze 462 ezer forintnyi adomány, s további 413 ezer a martonvásári jótékonysági koncertből. A pénzt Bakonycsernye és Igar kapja. Árvíz elleni védekezésre és helyreállításra 870 millióra lenne szükség a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!