Adj, hogy ehessenek!

Székesfehérvár - Öt nagyvárosban szervez adománygyűjtést és ételosztást a Gyermekétkeztetési Alapítvány, az első állomás: Fehérvár.

Kocsis Noémi

A hokicsapat ugyan mégsem lesz ott az augusztus 11-i, fehérvári adománygyűjtésen, de a királynők igen: a gyermekéhezés felszámolását megcélzó szervezők felkérésére jelenlétükkel támogatják a jótékonysági jellegű eseményt. A Gyermekétkeztetési Alapítvány azzal a céllal szervezi az adománygyűjtő akciót, hogy minél több rászorulónak segíthessen. Az éhező gyermekek legnehezebb időszaka ugyanis a nyári szünet. Közel húszezer gyermek fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak-e ennivalóhoz. Az alapítvány a fehérvári polgároktól összegyűjtött pénzt és élelmet az illetékes önkormányzatnak adja át.
A Fejér Megyei Hírlap által is támogatott eseményen szerdán 11 órakor száz család juthat élelmiszerhez. Ott lesz Dobó Ági (Miss Universe Hungary 2010.), Balázs Szabina, (Fehérvár Szépe, Fejér Megyei Hírlap Királynője 2009.), Major Klára (FMH Királynője 2007.), valamint a Vörösmarty Színház művészei is.

Ezek is érdekelhetik