Merész motorosok: gumiégetés, egykerekezés a Szabolcs-napokon

Pusztaszabolcs - A szombati motoros találkozó volt a Szabolcs-napok egyik legnépszerűbb programja, a város apraja-nagyja kíváncsi volt a kaszkadőri ügyességgel bíró streetfighteresekre.

Miskei Anita


Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Szabolcs-napokat a hétvégén Pusztaszabolcson. A  hagyományos programokkal teli rendezvénysorozatnak a pénteki és szombati napokon még kedvezett az időjárás, vasárnap azonban a hűvös idő a városiak kikapcsolódása ellen volt. A pénteken megkezdődött programsorozat egyik leglátványosabb elemének a szombaton délelőttre  a "réparakodóhoz" tervezett motorostalálkozó ígérkezett. A negyedik alkalommal megtartott programra nem csak a kétkerekűek, de a quadok, feltuningolt Ladák szerelmeseit is várták. A találkozón azonban leginkább a motorosok jöttek el, akik látványos show-val kápráztatták el a közönséget. Volt néhány quad, gyorsasági- és cross motor, és itt voltak a streetfighterek.  A helyiek igen szép számmal sétáltak ki ugyanis a vasútállomás melletti területre. Leginkább az apákat és fiaikat vonzotta a motorkerékpárok vad koreográfiája, duruzsoló hangja. Így volt ezzel Agócs Gábor és kisfia Agócs Balázs is, akik a show kedvéért felpattantak egy-egy kétkerekűre. Az apa a nagyobb, fia a kisebb, gépre ült fel. Melyekről fontos tudni, nem a mérete, az ügyesség számít egy streetfighter show-n.


Ügyességből pedig nem volt hiány: egykerekezés, gumiégetés, egy kézzel, kéz nélkül vezetett motorok, akrobatikus elemek színesítették a programot, amit a közönség tapssal, lelkes üvöltéssel fogadott. Nem csoda, hisz némelyik igen veszélyesnek tűnt. Persze sok anyuka húzta hátrébb csemetéjét, remélve, hogy a fiúcskák nem kapnak kedvet azonnal a merész mutatványok gyakorlásához, akár csak kerékpárral is. A streetfighter űzői egyébként számtalan óra gyakorlás után  merészkednek mutatványaikkal a közönség elé. Ők azok a motorosok, akik egy kicsit őrültebbek a többi motorosnál. S tudományukat egyedül, de akár utassal is bemutatják.



Pusztaszabolcs kitüntetettjei

A Szabolcs-napok nyitányán kerül sor a település legkiválóbbjainak elismerésére, a címek átadására. Pusztaszabolcsért elismerő címet kapott Csordásné Juhász Judit háziorvos, a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetének, a Napraforgó Klubnak elnöke. Ugyancsak Pusztaszabolcsért elismerő címet kapott a Pusztaszabolcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Pusztaszabolcs kiváló közszolgálati dolgozója címmel ismerték el Berei Károlyné, a  Zsiráf óvoda munkatársa, Horváth Józsefné, a Manóvár óvoda munkatársa, Hujberné Király Beáta, a József Attila Általános Iskola drámapedagógusa  teljesítményét. Kiváló sportszervezői, sportolói tevékenysége elismeréseként Pusztaszabolcs sportjáért címmel jutalmazta Lepsényi Jánost, a labdarúgó szakosztály vezetőjét.
(Percsi Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!